Google Nexus ‘Sailfish’ en ‘Marlin’ komen pas met Android 7.1

· 1 reactie


We schreven het maandag al; de volgende generatie Nexus-telefoons komen mogelijk pas in het najaar met de introductie van Android 7.1 Nougat. Dat is de eerste maintenance update van Android Nougat.

Google gaf al meteen na het vrijgeven van Android 7.0 Nougat aan dat het werkt aan een onderhoudsupdate; MR1. De eerste beta daarvan moet ergens in het najaar uitkomen en het bevat naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe launcher, Google Assistant en de mogelijkheid om de navigatiebalk zelf in te delen. Intussen zijn er steeds meer insiders die denken te weten dat de Marlin en Sailfish, de volgende generatie Nexus-telefoons, gelijktijdig met deze update uitkomen.

Springende Android Nougat mascotte
Google moet eerst de sprong maken naar Android 7.1

Ondanks dat Google meldt dat de beta in het najaar voor ontwikkelaars beschikbaar komt is het nog onduidelijk wanneer Android 7.1 Nougat precies af is. Dat lijkt wel een voorwaarde om de Nexus Marlin en Sailfish ermee uit te rusten en op de markt te brengen. Nu kondigde Google de Nexus 6P en 5X in september van 2015 uit, wat nog geen jaar geleden is. We hebben dus nog even te gaan. Overigens maakte Google ook duidelijk dat deze eerste maintenance update niet de laatste is. Er moeten vanaf nu ieder kwartaal Android-updates uitkomen. Onduidelijk is nog wat dit betekent voor de snelheid waarmee oudere Android-smartphones geüpdatet worden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel