LG V20 weliswaar eerste aangekondigde Nougat-telefoon, niet de eerst verkrijgbare


We geven toe; dit is een beetje cryptische titel. Volgende week kondigt LG officieel de V20 aan met Android Nougat. Zowel LG als Google hebben dit al bevestigd. Toch zullen nog voordat de V20 verkrijgbaar is andere telefoons uitkomen met Nougat.

We doelen dan op de Nexus-toestellen van HTC; de Marlin en Sailfish. Die worden weliswaar na de LG V20 aangekondigd maar komen toch eerder op de markt. Dat komt omdat het LG niet lukt om de V20 direct na z'n lancering in de winkels te krijgen. Nog daarvoor, mogelijk begin oktober, komen eerst nog de Nexus Marlin en Sailfish uit, zo is de verwachting. Ook die krijgen Android Nougat mee. Nu was er onlangs nog het gerucht dat die twee modellen met versie 7.1 zouden worden uitgerust. Onbekend is nog of die versie dan wel klaar is of dat ze gewoon met 7.0 uitkomen.

LG V20 met Android 7.0 Nougat
Volgens Google is dit de LG V20 met Android Nougat

Onbekend is waarom het LG zolang duurt om de V20 op de markt te krijgen. Mogelijk heeft het dus met vertraging van Nougat te maken. Die is weliswaar inmiddels al verkrijgbaar voor onder andere de 5X en 6P maar zijn opvolger is ook al aangekondigd. Een beta van die eerste maintenance update wordt in het najaar verwacht. Onduidelijk is nog wanneer de definitieve versie komt. We houden met al deze informatie nog even een slag om de arm want er zijn nog teveel onduidelijkheden. Het is raadzaam om alle geruchten scherp in de gaten te houden mocht je je zinnen hebben gezet op de V20, Marlin of Sailfish. Het zou namelijk zonde zijn als het anders mocht uitpakken dan nu geschetst.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel