Dit lekte er intussen allemaal uit van de Google Pixel en Pixel XL


Dit lekte er intussen allemaal uit van de Google Pixel en Pixel XL

Afgelopen weekend ging dan eindelijk het deksel van de Pixel-geruchtenpot. Zowel een Canadese als Amerikaanse provider plaatsen vroegtijdig hoge resolutie afbeeldingen en als klap op de vuurpijl zette een webshop z'n gehele pagina online.

En zo kunnen we een dag voor z'n officiële introductie nu al kennismaken met de Google Pixel. Zoals bekend komt het toestel in twee formaten en krijgt hij naast een wit/zilveren ook een zwarte uitvoering. Beiden krijgen een Snapdragon 821-processor mee op een keurige 2,15 GHz met 4 GB aan werkgeheugen en in geheugenuitvoeringen van 32 en 128 GB. Er werd door het lek van de Carphone Warehouse ook nog gesproken over een geheugenkaartslot, die functie hebben wij echter nog niet eerder gehoord en het klinkt ons gelet op de twee geheugenuitvoeringen ook erg vreemd in de oren.

Google Pixel camera

Op cameragebied is er een 12,3 megapixel camera met f/2.0 lens, pixels van 1,55 micron groot en met optische beeldstabilisatie (IOS). Voorop zit een 8 megapixel camera. Google gaat beide telefoons aanprijzen "met onbeperkte foto-opslag". Hiervoor gaat het vermoedelijk haar eigen fotodienst aanbieden. Daar kunnen gebruikers nu al onbeperkt foto in op slaan maar in een lagere resolutie. Voor de Pixel en Pixel XL geldt dat klanten de volledige resolutie kunnen opslaan. Beide toestellen krijgen verder een vingerafdrukscanner achterop, NFC en USB Type-C onderop om mee op te laden. De 2.770 mAh batterij van de Pixel en de 3.450 mAh van de Pixel XL kunnen snel opgeladen worden. In een uitgelekte sheet staat dat 15 minuten genoeg moet zijn voor 7 uur gebruik.

Google Pixel snelladen

Het grootste verschil is niet alleen het formaat; de kleinere Pixel krijgt een 5 inch paneel met Full HD-resolutie terwijl de Pixel XL het mag doen met een 5,5 inch Quad HD-resolutie paneel. Google past bij beiden Gorilla Glass 4 toe dat vorig jaar uitkwam. Inmiddels is wel versie 5 van dit glas uit maar die bleek bij eerdere testen flink krasgevoeliger dan voorheen. Google gaat verder net als bij de Nexus 5X en 6P zogenaamde Live Cases uitbrengen. Dit zijn hoesjes die je zelf van een print kunt voorzien en waarbij de achtergrond op je toestel automatisch mee veranderd. De hoesjes waren hier echter nooit te bestellen en het is de vraag of dat voor de Pixel anders geldt.

Het echte nieuws: Android 7.1

Naast de fonkelnieuwe zal de aandacht toch echt uitgaan naar Android 7.1 Nougat. Google zal de nadruk leggen op haar nieuwe messagingdiensten Allo en Duo maar er zal ook een grote rol weggelegd zijn voor Assistant. Deze werd tijdens het afgelopen I/O event aangekondigd en kan gezien worden als Google's antwoord op Siri van Apple. Google werkt al langer aan spraakbesturing in de vorm van Google Now. Met Google Assistant kun je echter naast vragen ook gesprekken voeren. Dat maakt het mogelijk om vervolgvragen zonder dat Assistant de context vergeet. Wat we alleen nog niet weten van Google's nieuwste vlaggenschepen is de prijs. Eerdere geruchten spraken over niet mis te verstane bedragen. De Pixels worden dus duur, denk iPhone-prijzen. 4 oktober volgt het definitieve antwoord als Google beide telefoons aankondigt.

(via)


Prijsvergelijker Google Pixel

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel