Google Sailfish en Marlin heten Pixel en XL, komen 4 oktober


De voormalige Google Nexus-telefoon Sailfish en Marlin worden mogelijk op dinsdag 4 oktober aangekondigd. De uiteindelijke naam is mogelijk Google Pixel voor de Sailfish en Pixel XL voor de Marlin.

De naam Pixel is geen onbekende voor Google. Eerder bracht het onder die naam een Chromebook op de markt. Toeval wil dat Google onlangs nog de levering daarvan stopzette zonder zicht op een opvolger. Nog wel verkrijgbaar is de Pixel C; een 10" tablet voorzien van volledig toetsenbord. Nu zou dus ook de Nexus-lijn omgedoopt worden in Pixel. De Google Pixel kennen we voorheen als de Sailfish, de grotere Marlin zal als Pixel XL door het leven gaan. Een datum waarop beiden komen is er ook al.

Google Pixel C tablet
Google gebruikt de Pixel-naam momenteel al voor, oa voor haar tablet

Google zal namelijk op dinsdag 4 oktober een event organiseren dat geheel op hardware gericht is. Naast de twee Pixel's komt er mogelijk ook een nieuwe Chromecast die 4K-video ondersteunt. Ook wordt een Virtual Reality-bril verwacht die Google's eigen Daydream ondersteunt. Overigens is het nog niet bekend wanneer de Pixel-telefoons op de markt zullen verschijnen. Eerder werd al gesuggereerd dat beide toestellen uitkomen wanneer Google de eerste onderhoudsupdate van Android Nougat af heeft. De eerste beta daarvan wordt vroeg in het najaar verwacht. Dat komt redelijk overeen met begin oktober. Toch denken we dat Google meer tijd nodig heeft om van beta naar een definitieve release te komen. Mogelijk gaat er dus nog wat tijd overheen voordat de Pixel en Pixel XL in de winkel liggen.

(via)


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel