Benchmark lijkt specificaties Google Nexus Marlin te verklappen


Het is misschien wel de meest interessante telefoon waar we komend najaar naar uitkijken; Google's Nexus-modellen voor 2016. En dan met name de iets grotere Marlin met z'n 5,5 inch scherm.

Nee we vergeten niet de iPhone 7, daarvan weten we inmiddels voldoende om nu al teleurgesteld in te zijn. Ons vizier is nu gericht op de Marlin. Iemand die al in het bezit is van dit nieuwe Nexus-vlaggenschip lijkt de AnTuTu-benchmark te hebben gedraaid. Toch moeten we voorzichtig zijn in het maken van dergelijke conclusies want zo'n benchmark is eenvoudig te vervalsen en bovendien zegt het niet zoveel. Er kan namelijk nog voldoende wijzigen. Desondanks geeft het wel een richting aan, en gelukkig komt die overeen met wat we al eerder gehoord hebben.

Antutu benchmark Google Nexus Marlin

Zo mogen we rekening houden met een 5,5 inch grote telefoon met Quad HD-resolutie. De camera komt uit op 13 megapixel, mogelijk gaat het in de praktijk toch om dezelfde 12,3 megapixel die ook in de Nexus 6P zit. De selfiecam komt uit op 8 megapixel, wederom hetzelfde aantal als in de 6P. De processor is van Qualcomm en het zou gaan om de Snapdragon 820. Deze kan werken met 4 GB aan RAM-geheugen. Dat moet ruim voldoende zijn om lekker veel apps gelijktijdig te kunnen draaien. De batterij is 3.450 mAh groot wat ongeveer even groot is als de Note 7 van Samsung. Uiteraard is de gekozen Android-versie 7.0 Nougat; de nieuwste versie. Nogmaals, deze specificaties staan niet in steen gebeiteld, er kan nog het nodige veranderen. Naast de Marlin komt Google ook met de Sailfish op de proppen die met een 5 inch scherm iets kleiner is. Bovendien wordt hier een lagere schermresolutie en batterijcapaciteit verwacht.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel