Nieuwe set foto's laten Google Nexus 2016 ‘Sailfish’ zien


Er zijn nieuwe foto's van de volgende Nexus-telefoon online gezet. Het gaat ditmaal vermoedelijk om de Sailfish, de kleinste van de twee. Grootste nieuws is dat het toestel niet deels van plastic is maar ook 'gewoon' van metaal gemaakt is.

Overigens kunnen onderstaande foto's net zo goed toebehoren aan de Marlin. Beide toestellen zijn namelijk qua uiterlijk identiek aan elkaar, afgezien van het formaat. Zo is de Sailfish een 5 inch toestel terwijl de Marlin een 5,5 inch smartphone is. Naast het formaat zou ook de batterijcapaciteit en de schermresolutie verschillen. Al is de som van die verschillen dus minimaal te noemen. Los van het toepassen van veel metaal is de achterkant, rondom de vingerafdrukscanner van glas gemaakt. Niet de hele achterkant is van glas, het gaat alleen om de bovenste helft.

Google Nexus 2016

Dit geeft beide toestellen wel een karakteristieke en eigenzinnige uitstraling. Het lijkt er niet op dat de cameramodule uitsteekt en dat geeft wat zorgen bij het neerleggen van het toestel. Glas staat er namelijk om bekend om te breken, hoe stevig ook. Ondanks dat het hier vermoedelijk om een productieklare Nexus 2016 gaat ontbreekt er nog wel één ding; en dat is de 'G' op de achterkant. De Nexus-opdruk zal dus verdwijnen en vervangen worden door een enkele 'G'. Nu we naast specificaties nu ook de plaatjes binnen hebben is het wachten op een officiële releasedatum. Die hebben we helaas nog steeds niet. Er waren hier wel geruchten over maar die data zijn inmiddels al verstreken. Het wachten is toch eerst op de lancering van Android 7.0 Nougat. Mogelijk worden dan gelijktijdig de 'Marlin' en 'Sailfish' aangekondigd.

(via)


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel