Samsung: vernieuwd design met betere camera voor Galaxy S8


Samsung lijkt het fiasco met de Note 7 alweer vergeten en richt zich nu zelfs in de media op de verwachtte Galaxy S8. Dit toestel krijgt volgens een Samsung manager een gelikt nieuw uiterlijk met een verbeterde camera.

Nu wordt vice-voorzitter Lee Jae-yong betaalt om dergelijke uitspraken tegenover The Wall Street Journal te doen, zijn woorden zijn toch interessant omdat het aangeeft waarop Samsung de focus legt bij haar nieuwe vlaggenschip. De Galaxy S7 kreeg juist nog eenzelfde soort uiterlijk mee als z'n voorganger de Galaxy S6. Dat we nu wel een gewijzigd uiterlijk mogen verwachten is dus nieuwswaardig. Mogelijk krijgt het S-vlaggenschip niet alleen gebogen zijkanten maar geldt hetzelfde voor de boven- en onderkant.

Onbekende Samsung Galaxy S
Hoe gaat de S8 eruit zien? We weten het nog niet

Ook mogen we een verbeterde camera verwachten. Samsung gooit al ruim twee jaar hoge ogen met haar Dual Pixel-camera's met lichtgevoelige lens. Het lijkt niet erg voor de hand te liggen dat deze enorm verbeterd wordt waardoor we eerder denken dat Samsung juist vooruitgang wil boeken door een tweede camera te plaatsen. Hiermee zou het mogelijkheden kunnen aanbieden zoals Apple, Huawei en LG momenteel doet. Denk dan aan een portretmodus waarbij je de achtergrond kunt vervagen en het zonder kwaliteitsverlies kunnen inzoomen door het combineren van een groothoek- en telezoomlens. De Samsung Galaxy S8 en mogelijk de S8 edge wordt eind februari 2017 verwacht voorafgaand aan het Mobile World Congress. Het toestel moet dan ergens in maart in de winkel liggen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel