Samsung trekt definitief stekker uit Galaxy Note 7


De Samsung Galaxy Note 7 is niet meer; het bedrijf beëindigt definitief de productie en verkoop ervan. Deze verregaande beslissing volgt op een aantal incidenten waarbij exemplaren zonder noemenswaardige aanleiding in brand vlogen.

Samsung introduceerde de Note 7 tijdens een speciaal Unpacked-event begin augustus maar al kort na het op de markt komen verschenen berichten over ontploffende exemplaren. Samsung onderzocht het probleem en constateerde een foutieve batch batterijen die nota bene door een dochterbedrijf waren gefabriceerd. Het ging over tot een ongekend grote terugroepactie maar ook snel bleken die exemplaren gevoelig voor hetzelfde probleem. Een vliegtuig werd zelfs ontruimd nadat een exemplaar in brand vloog. Samsung onderzocht wederom het probleem maar intussen haalden veel operators en winkelketens het toestel uit de handel. Samsung volgt en begraaft het toestel nu definitief.

Samsung Galaxy Note 7 vliegtuig
Een vliegtuig werd zelfs ontruimd nadat een Note 7 in brand vloog

Samsung zegt nu de veiligheid van haar klanten voorop te stellen en laat het toestel definitief vallen. Een mogelijke kostenpost oplopend tot 15 miljard euro. Het toestel behoort samen met de Galaxy S7 tot de vlaggenschepen van het bedrijf is vormt een belangrijke pijler van Samsung's smartphone-succes. De phablet zou sinds jaren ook eindelijk weer in Nederland verkocht worden maar ook dat zit er niet meer in. De meest voor de hand liggende oorzaak voor het probleem is een ontwerpfout. Deze zou te wijten zijn aan de enorme druk die Samsung zichzelf heeft opgelegd. Het wou met een beter antwoord komen op de "saaie" iPhone 7. Het pakte anders uit. Iets zegt ons dat het Note 7-debacle nog jarenlang gebruikt zal worden in schoolboeken en cursussen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel