Google Pixel (XL) gegarandeerd van updates tot oktober 2018


Hiermee belooft Google nog tenminste twee jaar aan Android-updates voor de eind 2016 uitgekomen Pixel en Pixel XL. Die updates zullen net als bij vorige Nexus-modellen ook snel na het uitkomen beschikbaar zijn.

De claim van tenminste twee jaar Android-update voor de Pixel en Pixel XL is te lezen op de website van Google zelf. Natuurlijk klinkt twee jaar, vooral in de telecomwereld, als een eeuwigheid. Apple ondersteunt momenteel met iOS 10 nog zelfs de iPhone 5 uit 2012. Daarmee ondersteunt het nog telefoons van tenminste 4 jaar oud. Het dubbele dus.

Google Pixel en Pixel XL kleurenschema
Nog tenminste 2 jaar 'fris'

Dat wil trouwens niet zeggen dat Google na oktober 2018 de Pixel en Pixel XL niet meer ondersteunt, alleen toekomstige Android-updates zullen niet meer vanzelfsprekend binnenrollen. Google zelf houdt het op "we kunnen toekomstige updates na deze datum niet garanderen". Als een harde deadline klinkt ons dat niet in de oren. Dit update-schema komt niet geheel overeen met wat Google momenteel doet met de vroegere Nexus-lijn. Daarvan wordt sinds Android Nougat de Nexus 5 van 3 jaar geleden niet meer ondersteunt. Wel beveiligingsupdates maar voor het eerst dus geen nieuwe Android-versie voor dat toestel. Als Google daad bij woord voegt dan komt Android Q dus niet uit voor de Google Pixel en de Google Pixel XL. Of het echt zover komt zal eind 2018 blijken.


Prijsvergelijker Google Pixel

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel


Prijsvergelijker Google Pixel XL
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
128 GB Black
€ 450,89 € 450,89   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel XL


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel