Google Pixel had eigenlijk waterdicht moeten zijn


Ondanks dat Sony het al veel langer doet is het nu Samsung en Apple haar telefoons waterdicht maakt een industriestandaard geworden. De Google Pixel is met een IP-rating van 53 niet bepaald waterdicht. En toch had Google het graag anders gezien.

Vonden we het tot een jaar geleden simpelweg niet belangrijk, tegenwoordig is een nadeel als een smartphone niet waterdicht is. Tikkeltje hypocriet maar zo werkt deze industrie nou eenmaal. De Pixel had eigenlijk ook waterdicht moeten zijn, maar ze hadden te weinig tijd bij Google. Volgens onbevestigde berichten had Google 9 maanden de tijd om de Pixel te ontwikkelen. Dat klinkt lang maar is vrij krap voor zoiets ingewikkelds als een smartphone. Het waterdicht uitvoeren zat er uiteindelijk niet meer in wou het de Google Pixel voor de feestdagen uit kunnen brengen.

YouTuber Jonathan Morrison deed de proef op de som en legde een Google Pixel een uur in een schaal vol water. En wat blijkt? De Pixel werkt daarna nog 'gewoon'. Alleen de luidspreker lijkt aangetast te zijn door het water. Google gebruikt hiervoor ook een relatief grote opening dus het is niet vreemd dat hier naar water naar binnen is gekomen en de speaker beschadigd heeft. Nu we weten waar Google's prioriteiten liggen kunnen we veilig stellen dat de Pixel 2 wel waterdicht zal zijn. De Google Pixel ligt momenteel al in de VS, Canada, de UK, Duitsland en in Australië in de winkels. India kwam daar 25 oktober bij. Wanneer het toestel in Nederland verkrijgbaar zal zijn is helaas op moment van schrijven niet bekend.

(via)


Prijsvergelijker Google Pixel

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel