Xiaomi toont herkenbare Mi Note 2 en verfrissende Mi MIX


Het Chinese Xiaomi heeft zojuist twee nieuwe smartphones aangekondigd; de Mi Note 2 en de bijzonder ogende Mi MIX. De eerste kent gebogen zijkanten terwijl de tweede door een vrijwel schermrandloos uiterlijk een bijzondere verschijning is.

In het geruchtencircuit ging het al langer over de die eerste; de Xiaomi Mi Note 2. Het toestel lijkt vanwege z'n afgeronde zijkanten erg op de Galaxy S7 edge van Samsung. Qua formaat komt hij echter eerder in de buurt van de Note 7, deze is namelijk 5,7 inch. Het zou daarom zo maar eens kunnen dat vooral Aziaten na het schrappen van de Note 7 uitwijken naar de Mi Note 2. De schermresolutie valt wel wat tegen; die komt uit op Full HD. In combinatie met het grote schermformaat is de Mi Note 2 dus niet erg geschikt voor VR-doeleinden.

Xiaomi Mi Note 2
De herkenbare Mi Note 2

De Xiaomi Mi Note 2 krijgt een Qualcomm Snapdragon 821-processor mee met 4 GB aan RAM-werkgeheugen. Naast alle gebruikelijke zaken kent het toestel een Sony-camera van 23 megapixel groot. Voorop doet een 8 megapixel camera met f/2.0 lens het werk. Ook deze camerasensor is van Sony afkomstig. Zoals wel vaker bij Xiaomi-telefoons zijn ze niet rechtstreeks te koop in Nederland. Via een omweg is er echter vaak wel aan te komen. Dat komt wel met een prijs waardoor het voordelige karakter weer grotendeels teniet wordt gedaan.

Xiaomi Mi MIX
De Mi MIX: eindelijk weer wat anders

Toonde het bedrijf ook nog de bijzondere Xiaomi Mi MIX. Alhoewel dit nog niet een kant-en-klaar consumentenproduct is toont het wel aan welke richting Xiaomi op wil. Het toestel kenmerkt zich door een vrijwel schermrandloos uiterlijk. Alleen onder het scherm zit een rand maar verder volgt het beeldscherm de gehele contouren van het toestel. Dat levert hem een ongekend hoge screen-to-body-ratio op van 91,3%. Ter vergelijking; de Samsung Galaxy S7 edge zit met met z'n gebogen scherm al op een relatief hoge 77,2% terwijl de iPhone 7 Plus blijft steken op een magere 68,5%. Het is nog even onduidelijk of de Xiaomi Mi MIX daadwerkelijk op de markt komt maar het zou een welkome aanvulling zijn in het huidige saaie telefoonlandschap.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel