Introductie Google Pixel betekent einde Nexus-lijn


Google heeft geen plannen om een opvolger van de Nexus-lijn uit te brengen. Dit nieuws kwam na de introductie van de nieuwe Pixel-telefoons. Hiermee lijkt een einde te zijn gekomen aan pure Android-telefoons met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

De Nexus-telefoons kennen vooral onder enthousiaste Android-fans een grote populariteit. Mensen met weinig technische kennis bleven vooral weg bij de telefoons omdat ze vanwege het kale karakter niet erg gebruiksvriendelijk zijn. Dat is dan ook precies de reden waarom zoveel andere Android-fabrikanten erg uitgebreide skins maken met extra functies, los van het feit dat ze zich willen onderscheiden. Met Pixel gooit Google het over een andere boeg; een premium telefoon met high-end eigenschappen en een aangepaste launcher. Na het aanhoren van de Pixel-introductie bleek al snel dat er geen ruimte meer was voor eenvoudige, goedkope en kale Android-telefoons.

Google Nexus serie
Dit zijn de laatste in z'n soort

Geschiedenis Nexus

De Nexus-lijn begon met de Nexus One uit 2010. Dit toestel dat net als de Pixel door HTC gemaakt is. Later mochten ook Samsung, LG, Motorola en Huawei een Nexus-telefoon maken. Een echte rode lijn liep er nooit door het ontwerp, dat kwam omdat fabrikanten grotendeels hun eigen invulling mochten geven. Hierdoor liet de bouwkwaliteit ook wel eens te wensen over. Misschien wel het meest populairst was de Nexus 5 uit 2013 die erg scherp in de markt gezet werd. Qua specs kon het toestel ook aardig mee waarmee de prijs/kwaliteitverhouding uitstekend te noemen was. Het laatste jaar van de Nexus-familie onderscheidde zich doordat twee fabrikanten een model uitbrachten; de 5X en 6P. Dit was ook qua prijs het grote kantelpunt, beide modellen waren niet bepaald goedkoop. Google zet die lijn nu voort met de Pixel en Pixel XL die ook voor premium prijzen over de toonbank gaan.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel