BlackBerry hint op nieuwe telefoons met BlackBerry 10 OS


Nu BlackBerry zelf geen telefoons meer maakt is het aan andere om dit te doen. TCL maakt nu al voor het bedrijf Android-telefoons maar BlackBerry sluit niet uit dat er op termijn toestellen met het eigen 10 OS uitkomen. Er zouden al geïnteresseerden zijn.

Eerder liet het bedrijf al weten niet uit te sluiten dat er nieuwe QWERTY-telefoons komen. Het bedrijf is juist groot (en weer klein) geworden door de overmatige interesse in dergelijke telefoons met volledig toetsenbord. Nu het niet meer zelf telefoons maakt moet het komen van andere bedrijven. Die kunnen zich aanmelden en een licentie nemen op het BlackBerry-besturingssysteem of software. Wel laat het bedrijf weten niet de eerste de beste in zee te willen gaan.

BlackBerry Classic met QWERTY-toetsenbord
Mogelijk toch opvolger voor BlackBerry Classic

Na het bekendmaken van het stopzetten van eigen telefoons ging de industrie er vanuit dat dit het einde betekende van zogenaamde QWERTY-telefoons en telefoons met BlackBerry 10 OS. Er is simpelweg nauwelijks vraag naar en er valt bovendien zeer lastig geld aan te verdienen. Door nu te stellen dat er interesse van bedrijven zijn om wel dergelijke telefoons te maken is er weer een opening maar zeker geen definitieve komst van nieuwe modellen. Momenteel maakt alleen TCL, bekend van de Alcatel-telefoons, toestellen met BlackBerry-logo. De eerste was de DTEK50 en later dit jaar volgt ook de DTEK60.

(via)


Prijsvergelijker BlackBerry DTEK50

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry DTEK50


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel