Verkoop Samsung Galaxy Note 7 in Nederland gestart ondanks problemen


Samsung is in Nederland begonnen met de verkoop van de Galaxy Note 7 ondanks alle problemen die er momenteel spelen met het toestel. Zo zouden veilig verklaarde toestellen zelfs na vervanging in vlammen zijn opgegaan.

Intussen gaat ook het gerucht dat Samsung voor de tweede maal de productie van de Note 7 heeft stilgelegd. Ondanks dit alles is Samsung Nederland toch begonnen met het uitleveren van exemplaren van de Note 7 aan klanten. Je zou denken dat een bedrijf het zekere voor het onzekere neemt en eerst tot de bodem uitzoekt wat er nou precies aan de hand is voordat het tot levering overgaat. Het onnodig in gevaar brengen van klanten zou een zeer kwalijke zaak zijn. Dat Samsung toch overgaat tot levering kan wijzen op twee dingen; of ze vertellen niet alles, of ze nemen het risico. Beide scenario's zijn even kwalijk.

Samsung Galaxy Note 7 ontploft
Zou jij het risico lopen?

Het debacle met de Note 7 begon al vroeg na klachten van Amerikaanse gebruikers. Daar kwam het toestel eerst op de markt. Berichten over in vlammen opgaande toestellen zijn niet nieuw en komen doorgaans door verkeerd gebruik bijvoorbeeld van een niet officiele lader. Het aantal berichten over ontvlammende Note 7's bereikte echter ongekende hoogten en ook Samsung erkende het probleem en ging over tot een ongekend grote terugroepactie. Inmiddels gaan ook omgeruilde veilig verklaarde exemplaren in vlammen op en hierbij zijn gebruikers zelfs gewond geraakt. Genoeg reden voor een wereldwijde verkoopstop zou je denken maar Samsung springt juist in de damage control-modus. Sommige Amerikaanse providers nemen nu zelf maatregelen en zijn overgegaan op een stilleggen van de verkoop. Ook Nederlandse ketens volgen die stap waaronder The Phone House.

PR-nachtmerrie

Nu een Koreaans nieuwsbureau meldt dat Samsung vooralsnog gestopt is met de productie van de Galaxy Note 7 lijkt het wat gek dat Samsung Nederland toch overgaat op verkoop. Of ze weten dat deze uitgeleverde exemplaren geen gevaar vormen voor gebruikers. In dat geval schort er nogal wat aan de communicatie. Waarom zijn deze dan wel veilig? Waar ligt nu exact het probleem? Waarom als men het probleem geïdentificeerd heeft gaan er nog steeds exemplaren in vlammen op? Of Samsung Nederland speelt bewust met de veiligheid van consumenten, consumenten die uitgerekend het duurste smartphone uit het assortiment aanschaffen. In beide gevallen komt Samsung niet echt goed uit de bus. En nu het bedrijf vooralsnog lijkt te weigeren om de veiligheid van haar klanten voorop te stellen kun je jezelf één goed advies geven; blijf voorlopig weg van het toestel totdat 100% zeker is wat er aan de hand is.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel