Samsung boekte kwartaalwinst ondanks Note 7-problemen


Ondanks alle problemen rondom ontploffende Note 7-exemplaren en de massale terugroep daarvan is het Samsung toch gelukt om het derde kwartaal van 2016 met winst af te sluiten. Mogelijk zal de impact van de Note 7 volgend kwartaal wel zichtbaar zijn.

De winst steeg zelfs ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, het aantal verkopen ging wel omlaag. Samsung wist winst te maken omdat het meer doet dan telefoons verkopen. Vooral de verkoop van geheugenchips en OLED-schermen deden het goed. De winst over juli tot augustus kwam uit op 7,8 triljoen won (6,3 miljard euro). Hiermee overtrof het ook de verwachtingen die volgens Reuters op 7,4 triljoen won stond.

Samsung Pay met de Galaxy Note 7
Toch bracht de Note 7 geld in het laatje

Samsung lijkt dus niet erg veel last te hebben van het massaal terugroepen van de Note 7. Het phablet-vlaggenschip blijft trouwens voor problemen zorgen, onlangs kwam in het nieuws dat zelfs een omgewisseld veilig exemplaar in vlammen was opgegaan, nota bene in een vliegtuig. De terugroepactie loopt nog dus we zien de gevolgen hiervan nog wel even terug in de cijfers. Het omwisselen van exemplaren heeft een ander nadelig gevolg en dat is dat de prijs van chips omhoog gaat. Er is nu extra vraag hiernaar om exemplaren om te kunnen wisselen dat we hogere prijzen kunnen verwachten voor onze telefoons. Zo gaan de prijzen voor geheugen met 10% omhoog tot nog tenminste het einde van 2016.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel