Samsung neemt makers van digitale assistent Siri over


Samsung heeft aangekondigd dat het Viv overneemt; een digitale assistent van de makers van Siri. Nadat de makers in 2010 het bedrijf verkochten aan Apple ontwikkelden zij Viv dat tot veel meer in staat moet zijn.

Samsung is voornemens om de digitale assistent vanaf 2017 uit te rollen naar smartphones en andere apparaten. Hiermee zou het een alternatief hebben voor Apple's Siri, Google's Assistant, Microsoft's Cortana en Amazon's Echo. Deze systemen leunen zwaar op kunstmatige intelligentie en bieden een alternatieve manier om zaken afgehandeld te krijgen. Viv onderscheidt zich door het kunnen stellen van complexere vragen en combineren van meerdere informatiebronnen. Ook zou Viv beter kunnen werken met software van derden waardoor het makkelijker uit te breiden is.

Viv Labs
Lachende gezichten bij Viv Labs na overname Samsung

Onduidelijk is nog of Samsung de Galaxy S8 kan uitrusten met de digitale assistent, dit nieuwe vlaggenschip wordt begin 2017 verwacht. Samsung bracht al eens eerder een digitale assistent uit genaamd S Voice. Hiervoor maakte het gebruik van de diensten van Vlingo en later Nuance. S Voice is inmiddels echter flink weggestopt in de instellingen en bovendien niet in het Nederlands beschikbaar. Wat Samsung betaalt heeft voor Viv Labs werd niet bekend gemaakt.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel