Voormalig Siri-baas voor Samsung aan de slag


Luc Julia staat al enige tijd bij Samsung op de loonlijst. We kennen hem vooral vanwege z'n werk bij Apple waar hij aan het hoofd stond van Siri. Voor Samsung zal hij bezig gaan om verschillende online apparaten met elkaar te laten praten.

Het project heet SAMI en is een online platform dat activiteiten van verschillende apparaten verzamelt en beschikbaar stelt voor andere apparaten. Een draagbare hartslagmonitor zou bijvoorbeeld data kunnen uitwisselen met een smartphone. Net als bij Siri zou ook via spraakgestuurde opdrachten het platform bedient kunnen worden.

Samsung Galaxy Gear IRL
De Galaxy Gear-horloge zou baat kunnen hebben bij SAMI

Een groot verdeel van SAMI is dat hij data in z'n oorspronkelijk formaat bewaart, het platform zal dat vervolgens vertalen en beschikbaar stellen in een feed middels een API. Ontwikkelaars kunnen zodoende via een gestandaardiseerde manier verschillende apparaten uitlezen. Het platform moet vooral voor draagbare apparaten, de zogenaamde wearables, een uitkomst zijn. Verwacht SAMI niet snel in je Samsung-smartphone, het project zal pas over 3 tot 5 jaar z'n vruchten afwerpen.

Bron: Macworld


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel