Samsung roept mogelijk Galaxy Note 7 terug vanwege batterijproblemen


De afgelopen tijd kwamen relatief veel berichten in het nieuws van ontploffende Note 7-batterijen. Meestal komt dit door verkeerd gebruik maar Samsung onderzoekt deze berichten toch altijd. En mogelijk zijn ze iets ernstig op het spoor gekomen.

Daarom zou Samsung momenteel op hoogste niveau overwegen om alle exemplaren van de Galaxy Note 7 terug te roepen. Het nieuwe phablet-vlaggenschip is nog niet in Nederland verkrijgbaar en was zelfs vanwege lage voorraden al met een week uitgesteld. Mogelijk moeten consumenten nog langer wachten als Samsung besluit tot een wereldwijde terugroepactie. Samsung zou intussen alle leveringen van het toestel hebben stopgezet.

Samsung Galaxy Note 7
Potentieel gevaarlijk, niet iets wat je wilt

Volgens nog onbevestigde berichten zouden minder dan 0,1% van alle Samsung Galaxy Note 7's getroffen zijn. Daarbij zou de batterij tijdens het opladen kunnen ontploffen en vlam vatten. Niet een wenselijke situatie natuurlijk. Het terugroepen van alle exemplaren zal een flinke tegenslag zijn voor Samsung. De Note 7 ontving goede kritieken van de media en het aantal pre-orders zou behoorlijk hoog zijn. De Note-lijn kent na een korte pauze ook weer een wereldwijde lancering en het is Samsung er dus veel aan gelegen om het tot een succes te maken.

Update: Inmiddels heeft Samsung een persbericht verstuurd waarin het aankondigt alle Note 7-exemplaren terug te roepen. Dat moet de komende weken gebeuren. Er zouden in totaal 35 gevallen gerapporteerd zijn van ontploffende batterijen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel