Alcatel brengt prijsbewuste Shine Lite mee naar IFA


Ook nieuws van Alcatel tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Het Frans-Chinese bedrijf toonde daar de 5 inch grote Shine Lite. Het toestel krijgt z'n glans door een glas en metalen behuizing, vingerafdrukscanner en scherpe prijs.

Wat die prijs exact zal zijn werd nog niet bekend gemaakt, wel dat hij onder de 200 dollar blijft. Wat dat dan zegt over de euro-prijs; wie het weet mag het zeggen. We moeten het dus voorlopig doen met wat het persbericht ons vertelt. De Shine Lite moet een stijlvolle smartphone zijn voor jonge techgebruikers met veel functies en tegen een scherpe prijs. Dat zijn nogal wat beloftes. Stijlvol is hij zeker dankzij een 2.5D glaspaneel voor het 5-inch grote HD-scherm. Het gaat om een IPS-scherm waardoor heldere en realistische kleuren gegarandeerd lijken.

Alcatel Shine Lite
Een betere foto hadden ze bij Alcatel niet

De jeugd zal ook blij opkijken van de vingerafdrukscanner achterop. Dat scheelt weer wachtwoorden invoeren of pincodes tikken om hem te ontgrendelen. De vingerafdrukscanner kent nog meer functies. Zo kunnen bepaalde vingerafdrukken geprogrammeerd worden om zekere apps te openen, direct vanuit standby. Handig. Waar de jeugd, en dan met name de selfiegeneratie ook blij van zal worden in de selfie-flitser. De Alcatel Shine Lite schijnt niet alleen een lichtje bij, hij kent ook een geinige selfie-functie genaamd Face Show waarmee je speciale selfie-video's kunt maken. Achterop zit een 13 megapixel camera met dubbele flitser. De Alcatel Shine Lite komt in de kleuren Pure White, Prime Black, Satin Gold, Gold Duo en Silver Duo naar de winkel toe. Wanneer precies vergeet Alcatel in haar persbericht te vermelden.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel