Foutje, bedankt! Gorilla Glass 5 toch wel net zo krasbestendig als voorganger


Onlangs testte Jerry Rig Everything het nieuwe Gorilla Glass 5 van Corning dat voor het eerst is toegepast op de Samsung Galaxy Note 7. En wat bleek? Het glas bleek een stuk eerder te krassen dan eerder. Hij geeft nu toe een foutje te hebben gemaakt.

Normaliter zijn de testen van JerryRigEverything erg grondig, zo ook die van het Gorilla Glass 5-glas op de Samsung Galaxy Note 7. Dankzij gespecialiseerd gereedschap, ieder met een eigen hardheid wordt bekeken vanaf wanneer het scherm begint te krassen. Bij de Note 7 die als eerste met Gorilla Glass 5 is uitgerust begon dat al bij hardheid 3 terwijl Gorilla Glass 4 pas vanaf 6 de eerste krassen begint te vertonen. Corning reageerde meteen vrij fel op de uitkomsten van de test en claimde dat het gereedschap besmet moest zijn geweest. Iets wat het Youtube-kanaal JerryRigEverything nu bevestigt.

Zij claimt dat er voor de test gebruik is gemaakt van een slijpblokje. Tijdens het slijpen zijn minuscule deeltjes van het slijpblokje in het gereedschap gekomen, waaronder die met hardheid 3. En juist dat zorgde voor de krassen in het scherm. JerryRigEverything claimt dat dit de eerste keer is dat hij het slijpblokje heeft gebruikt waardoor testen van andere populaire smartphones niet ongeldig zijn. Ondanks dat Gorilla Glass 5 dus even krasbestendig blijkt als Gorilla Glass 4 is het toch aan te raden om een screenprotector te gebruiken voor wie een perfect en krasvrij scherm verlangt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel