Nokia houdt tijdens Mobile World Congress 2017 presentatie


Na jarenlang afwezig te zijn geweest gaat Nokia komende MWC weer haar gezicht laten zien. Opvallend want het bedrijf maakt geen mobiele telefoons meer. Er gaan berichten dat daar eind februari 2017 verandering in komt.

Het is geen geheim dat Nokia ambieert om opnieuw telefoons uit te brengen. Het heeft hiervoor samen met Foxconn een nieuw bedrijf opgericht en die moet op den duur Android-smartphones op de markt brengen. De eersten werden eigenlijk dit jaar verwacht maar een vroege lancering in 2017 behoort ook tot de mogelijkheden. En die geruchten worden met het bekendmaken van de keynote van Nokia CEO Rajeev Suri alleen nog maar sterker.

Nokia MWC17

Toch bestaat er een reële mogelijkheid dat het bedrijf geen smartphones meebrengt en alleen een pad uitzet naar de toekomst. Toch is de aanwezigheid van Nokia een opsteker voor de industrie die al jarenlang haar gezicht niet meer heeft laten zien op het prestigieuze evenement. Al was het maar omdat Nokia grotendeels door Microsoft is overgenomen. Daar is inmiddels helaas weinig van terechtgekomen omdat Microsoft haar telefoonactiviteiten grotendeels heeft verwaarloost. Inmiddels is er van het oude Nokia ook niets meer over en zal het nieuwe Nokia helemaal van nul moeten beginnen. Mogelijk is begin 2017 een mooi startpunt daarvoor.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel