iOS blijkt al enige tijd geheim toetsenbord te bevatten


iOS blijkt al enige tijd geheim toetsenbord te bevatten die speciaal bedoeld is voor gebruik met één hand. Dat is vooral handig toen iPhones groter werden. Apple heeft het geheime toetsenbord alleen niet geactiveerd voor gebruikers.

Het was een ontwikkelaar die de code ervoor ontdekte in de iOS Simulator. Hierin kun je iPhone-apps testen nog voordat ze in de App Store staan. Volgens ontwikkelaar Steve Troughton-Smith zit de code voor het geheime toetsenbord al tenminste sinds versie 8 in iOS. Je roept hem op door van links of rechts van het scherm naar het midden te vegen. Afhankelijk van de richting verschijnt er rechts of links een extra setje bewerkknoppen. Hierdoor zou het makkelijker zijn om met één hand tekst in te voeren.

iOS toetsenbord voor één hand

Deze methode werkt alleen niet buiten de iOS Simulator. Apple heeft het simpelweg buiten werking gesteld. Waarom is onduidelijk. Vooral de grotere iPhone 7 Plus zou gelet op het formaat baat kunnen hebben bij het toetsenbord. iOS kent wel een functie waarbij het hele scherm de helft naar onderen schuift genaamd Reachability na het tweemaal tappen op de homeknop. Hierdoor zou het makkelijk worden om de bovenkant van het scherm te bedienen zonder van grip te hoeven veranderen. Een mogelijk verklaring voor het achterwege laten van de functie is dat het schijnbaar wel meevalt om met één hand te typen op het toetsenbord. iOS 8 kwam gelijktijdig met de grotere iPhone 6 uit en mogelijk wou Apple wat achter de hand houden voor als gebruikers toch moeite hadden met tekstinvoer.


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Silver
€ 286,00 € 286,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel