Wat te doen bij een kapotte iPhone?


Apple iPhones zijn heerlijke telefoons, met een fraai uiterlijk die je het liefst zo lang mooi houdt. Toch overkomt het velen, zelfs zij die het zuinigst omgaan met hun iDevice; je laat hem vallen. Wat moet je doen bij valschade of een kapot scherm?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om hem weg te stoppen in een hoesje maar daarbij beledig je wel de designerafdeling van Apple die zo hun best hebben gedaan om een mooie telefoon af te leveren. Bovendien levert het een extra dikke iPhone 7 op die bovendien zwaarder is. Toch levert het hoesloos door het leven gaan extra risico's met zich mee. Bij vallen is de kans groot dat het scherm krast, of erger nog breekt. Er zijn een aantal manieren om dit af te handelen.

iPhone stuk
Die doet het niet meer, maar wat nu?

Verzekeren of juist niet?

Allereerst zou je een telefoonverzekering kunnen afsluiten. Vrijwel iedere verzekeraar levert deze pakketten aan waarbij je voor een bedrag van tussen de 5 en 10 euro kunt verzekeren tegen valschade en meestal ook waterschade. Apple's eigen AppleCare+ regeling valt ook onder deze categorie. Dergelijke verzekeringen komen met de nodige kleine lettertjes. Stel je hebt een flinke barst door het scherm lopen maar het toestel werkt nog wel gewoon dan krijg je niet zomaar een vervangend exemplaar. Ook moet je rekening houden met een mogelijk eigen risico mocht je schade claimen. Dat loopt al gauw op naar 50 euro. Tel bij schade alle kosten op en je komt al snel op een behoorlijk bedrag. Bovendien ben je de maandelijkse kosten sowieso kwijt, schade of niet. Natuurlijk zou je kunnen stellen dat sommige pakketten je ook beschermen tegen diefstal, maar bedenk dat veel inboedelverzekeringen hier ook dekking voor bieden. En dubbel verzekeren in niet aan te raden.

Zelf of laten repareren?

Dat maakt dat het soms voordeliger is om bij schade gewoon zelf te repareren of dit door iemand uit te laten voeren. Zo kun je onderdelen los aanschaffen en met de handleidingen van iFixit kun je met wat geduld en precisie de schade van je iPhone zelf repareren. Ben je niet zo handig of wil je simpelweg het risico niet lopen dan kun je ook diensten inschakelen van bijvoorbeeld aanbieders zoals de iPhonekliniek. Zij repareren dagelijks telefoons en kunnen dat veel sneller en vakkundiger. Natuurlijk wil je schade koste wat kost voorkomen maar zoals het gezegde luidt; een ongeluk zit in een klein hoekje. En omdat je vaak dagelijks vele malen met je telefoon in de weer bent is het niet ondenkbaar dat dat vervelende moment een keer komt.

Foto: magerleagues (cc)


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
Ben abonnement € 14,50 € 0,00 100 500 MB   Bekijk
Tele2 abonnement € 17,00 € 0,00 200 1000 MB 4G+ Bekijk
hollandsnieuwe abonnement € 17,50 € 0,00 2000 2000 MB 4G Bekijk
Vodafone abonnement € 17,50 € 0,00 150 500 MB 4G+ Bekijk
T-Mobile abonnement € 20,50 € 0,00 120 1000 MB 4G+ Bekijk
KPN abonnement € 27,00 € 0,00 onbeperkt 2000 MB 4G+ Bekijk
Simyo abonnement € 18,00 € 152,00 200 15000 MB 4G+ Bekijk
Lebara abonnement € 20,00 € 330,00 onbeperkt 10000 MB   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7 met abonnement


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel