Nog dit jaar 3 Nokia-telefoons met Android verwacht


De terugkeer van Nokia naar de smartphonemarkt wordt nog dit jaar verwacht met de komst van maar liefst 3 Android-modellen. Veel over deze telefoons is nog onbekend maar het lijkt wel voor de hand te liggen dat een introductie snel volgt.

Sinds de verkoop van een deel van Nokia aan Microsoft werd bedongen dat Nokia tot het 4e kwartaal van 2016 niet onder eigen naam telefoons mocht uitbrengen. Die deadline komt steeds dichterbij en omdat Nokia nog steeds bij veel mensen positieve associaties oproept zou een terugkeer niet meer dan logisch klinken. Eén probleem; Nokia bezit geen fabrieken meer om zelf telefoons te maken, het heeft dus wel de hulp nodig van anderen. Bovendien is veel kennis vertrokken naar Microsoft (en aldaar weer vertrokken of ontslagen) en dus zijn er meer dan voldoende zorgen over het kwaliteitsniveau van toekomstige Nokia-telefoons.

Nokia X met Android
Nokia bracht al eens een Android-telefoons uit onder de naam 'X'

Nokia was voorheen zeer sterk in cameratechniek. We denken bijvoorbeeld met weemoed terug aan de Nokia 808 PureView met z'n 41 megapixel camera. In plaats van pure overkill gebruikte Nokia al die megapixels om scherpere en heldere foto's te schieten. Hij was z'n tijd ver vooruit. Al die kennis en expertise is echter met de verkoop aan Microsoft vertrokken. Toch ziet het bedrijf ruimte voor 3 of 4 onderscheidende Android-modellen die nog dit jaar op de markt moeten komen. Waarin die zich moeten onderscheiden is nog niet geheel duidelijk maar gehint wordt op tenminste 2 high-end toestellen met een waterdichte en metalen unibody.

Angry Birds

Om Nokia's terugkeer naar de smartphonemarkt in goede banen te leiden is de hulp ingeroepen van de Fin Pekka Rantala. Hij vertrok al voor de Microsoft-overname naar Rovio; de maker van het populaire spel Angry Birds. Onduidelijk is nog wanneer de nieuwe modellen exact gepresenteerd worden, maar het lijkt voor de hand te liggen dat dit ergens in het vierde kwartaal van 2016 gaat gebeuren. Om de merknaam Nokia warm te houden gaan we er daarom vanuit dat een introductie niet lang op zich laat wachten.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel