Samsung rolt tijdelijke fix uit voor onveilige Galaxy Note 7’s


Samsung probeert uit alle macht het probleem en bijkomend imago probleem van ontploffende Note 7 het hoofd te bieden. Eigenaren die hun Note 7 nog niet hebben omgeruild ontvangen binnenkort een software update die enig soelaas moet bieden.

De update verhelpt Samsung's probleem niet maar hij zorgt ervoor dat de batterij van de Note 7 niet verder dan 60% kan opladen, zo meldt AP. Hierdoor zou hij niet meer oververhit kunnen raken en in brand vliegen. De update zal op 20 september in Korea worden uitgerold en later ook in de rest van de wereld. Samsung roept eigenaren van een Note 7 momenteel al op om hem zo spoedig mogelijk terug te brengen en om te ruilen, toch geeft niet iedereen daar gehoor aan.

Samsung Galaxy Note 7 teardown
De boosdoener in kwestie

De update kan daarom een bijkomend voordeel teweeg brengen. Mensen die zich niet laten afschrikken door de mogelijkheid van een spontaan ontbrandende batterij kunnen zich mogelijk ergeren dat de batterij zich maar tot 60% laat opladen. Mogelijk is dat wel een reden groot genoeg om het exemplaar om te ruilen. Het batterijprobleem van de Galaxy Note 7 is een waar hoofdpijndossier voor Samsung aan het worden. Spontaan ontbrandende batterijen is natuurlijk gevaarlijk voor eigenaren maar berichten erover is ook bijzonder slechte publiciteit voor Samsung. Het is het Koreaanse bedrijf er daarom alles aan gelegen om het probleem op te lossen. Terugroepen is dan één maar dit scenario vereist meer oplossingen waarvan dit er één is. Nederlandse consumenten hebben overigens niets te vrezen; hier is de Samsung Galaxy Note 7 nog niet leverbaar.

Foto: iFixit


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel