Veilige Samsung Note 7 te herkennen aan groen batterij-icoon


Momenteel bevindt Samsung zich in een massaal omruilprogramma waarin het onveilige Note 7 wisselt voor veilige exemplaren. Om die te herkennen heeft Samsung nu iets bedacht.

Eerder al werd duidelijk dat de veilige Galaxy Note 7's te herkennen waren aan een blauwe "S" op de verpakking. Mogelijk staat die voor 'safe' al is dat niet bevestigd. Nu komt Samsung ook met een aanpassing in de TouchWiz-interface. In plaats van een regulier wit batterij-icoontje zal deze groen zijn. Ook Apple gebruikt voor haar iPhones een groen batterij-icoontje maar dan alleen wanneer deze aan het opladen is.

Veilige Note 7
Groen = veilig

Er is nog een derde manier om te herkennen of je Note 7 veilig is. Samsung heeft een IMEI-tool gemaakt waarin je het unieke nummer van je telefoon kunt invoeren. De website zal dan zeggen of je met een veilig exemplaar te maken hebt. Nederlandse klanten hebben vooralsnog niets te vrezen, de Note 7 werd hier uitgesteld waardoor er hier nooit onveilige exemplaren op de markt zijn verschenen. Overigens zijn niet elke exemplaren onveilig, het zou om een beperkt aantal exemplaren gaan. De gevolgen kunnen wel groot zijn. Er zijn al berichten van in vlammen opgegane huizen en auto's. Hierbij is ook persoonlijk letsel opgetreden.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel