Samsung Nederland stelt lancering Note 7 tot nader order uit


Nadat hij eerder nog vandaag van start zou gaan stelt Samsung de Nederlandse lancering van de Note 7 alsnog uit. Het is al de tweede keer dat de lancering hier wordt uitgesteld, allemaal dankzij in vlammen opgaande exemplaren.

Het alsnog verschepen van exemplaren onder Nederlandse klanten, ondanks de grote zorgen en berichten over veilig verklaarde exemplaren die alsnog in vlammen opgingen riep nogal wat vragen op. Door het voorlopig stopzetten van de uitlevering lijkt Samsung toe te geven aan de druk om toch eerst dit probleem tot op de bodem uit te zoeken en de veiligheid van haar klanten voorop te stellen. Of dit uitstel definitief is en de Note 7 nooit de markt zal bereiken is onbekend maar niet ondenkbaar.

Samsung Note 7 vlammen
Samsung Nederland wil dit risico niet lopen

Alhoewel er diverse berichten zijn over in vlammen opgaande exemplaren zijn er hier geen berichten bekend. De Note 7 is hier ook nog niet leverbaar geweest dus vreemd is dat niet. Nederland bevond zich niet in de eerste groep landen waar het toestel uitgeleverd aan zou worden. Toen bekend werd dat sommige exemplaren spontaan in brand vlogen werd de Nederlandse levering uitgesteld. Nu ook omgeruilde en veilig verklaarde exemplaren in brand vliegen zet Samsung Nederland de levering wederom in de ijskast. In het buitenland kunnen klanten hun exemplaar vrijwillig omruilen voor een ander exemplaar. Het is niet ondenkbaar dat pre-orders hier diezelfde mogelijkheid krijgen, mogelijk volgt ook een geld-terug-regeling. Waar precies voor gekozen wordt zal later blijken wanneer Samsung Nederland besluit of er überhaupt nog een lancering komt.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel