BlackBerry stuurt Classic met pensioen


BlackBerry heeft middels een persverklaring te kennen gegeven dat het de productie van de Classic heeft stopgezet. Toch wil dat niet zeggen dat daarmee het einde van BlackBerry 10 OS nabij is, zo laat het bedrijf weten.

De BlackBerry Classic werd in februari 2014 aangekondigd en is daarmee alweer een flink aantal maanden oud. Z'n pensionering mag daarom ook geen verrassing zijn. Ook is hij inmiddels alweer opgevolgd door de Passport en Leap. Die bedienen daarmee wel elk een heel andere doelgroep dan de meer zakelijke Classic. Nu BlackBerry met de Priv ook met Android werkt is het de vraag welke toekomst voor het BlackBerry 10-platform is weggelegd. BlackBerry belooft nu door te zullen gaan met de ontwikkeling daarvan. Of er daarmee ook nieuwe toestellen komen is niet zo zeker.

BlackBerry Classic hands-on

Zo wordt volgende maand versie 10.3.3 verwacht van het BlackBerry 10-systeem en moet volgend jaar een tweede update volgen. Gelet op de geringe ophoging lijkt het te gaan om bugfixes en beveilingsupdates. Daarmee lijkt BlackBerry bestaande klanten in ieder geval te garanderen dat huidige producten voorlopig nog wel even geüpdatet worden. Tegelijkertijd gaat het gerucht dat het bedrijf nog met tenminste drie Android-telefoons wil uitkomen. Berichten over een nieuw 10 OS toestel zijn er niet.

(via)


Prijsvergelijker BlackBerry Classic

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Classic


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel