Xperia X Performance volgens Sony nu in de winkel


Toen Sony tijdens het Mobile World Congress de nieuwe X-serie aankondigde bleek al snel dat deze X Performance daarin de meest uitgebreide was. Het is ook de enige die waterdicht is. Volgens Sony ligt het toestel nu in de winkel.

Alhoewel daar niets aan gelogen is is de Sony Xperia X Performance nog niet breed verkrijgbaar. Je kunt hem namelijk alleen nog bij T-Mobile krijgen. Dat is toch een probleem voor wie met een ander netwerk wil bellen. Je zult dan toch al snel tot ongeveer 20 juli moeten wachten voordat het toestel elders verkrijgbaar is. De Xperia X, XA en XA Ultra zijn inmiddels al wel overal verkrijgbaar.

Sony Xperia X Performance zwart
De X Performance kent als enige een hairline finish

De X Performance is van het stel de meest uitgebreide. Het is ook de enige waarvan de metalen achterkant voorzien is van een zogenaamde hairline finish. Naast een witte en zwarte is de Performance ook verkrijgbaar in een Lime Gold of Rose Gold uitvoering. Het draait echter bij het toestel voornamelijk om z'n razendsnelle 23 megapixel camera. Die is zo snel dankzij een voorspellende hybride autofocus die Sony leent van haar α camera's. Scherpstellen kan hierdoor in slechts 0,03 seconde, sneller dan je met je ogen kunt knipperen. De camera-app start ook nog eens snel op, in 0,6 seconde kun je vanuit standby een foto geschoten hebben. Binnenin ligt een Snapdragon 820-processor die momenteel als snelste en krachtigste geldt uit het Qualcomm-assortiment. Het gebogen beeldscherm geeft hem een fraaie afwerking en aan de zijkant zit een vingerafdrukscanner in de homeknop ingebouwd. Bestellen kan zoals gezegd momenteel alleen nog bij T-Mobile, over ongeveer twee weken vanaf nu zal hij overal verkrijgbaar zijn.


Prijsvergelijker Sony Xperia X Performance

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia X Performance


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel