Sony Xperia X Performance vanaf nu in de voorverkoop


Sony begint deze week met het accepteren van pre-orders voor de Xperia X Performance. Het toestel mag worden gezien als het nieuwe vlaggenschip en directe opvolger van de Xperia Z-reeks.

Sony verraste vriend en vijand door eind februari tijdens het Mobile World Congress met de nieuwe X-serie te komen. Het meest krachtigste toestel daarvan was de X Performance. Deze lijkt qua specs best veel op de Xperia Z5 die tot voor kort nog als vlaggenschip werd betiteld. Niet lang na z'n aankondiging maakte Sony bekend dat de X-serie de Z-serie opvolgt. Er komt geen Z6 waarmee al onze aandacht uitgaat naar de Xperia X Performance. De pre-order daarvan is zojuist open gegaan.

Sony Xperia X Performance in het wit
De X Performance in het wit

Van de eveneens gezamenlijk aangekondigde Xperia X en Xperia XA ging de voorverkoop eerder al van start. Inmiddels heeft Sony Europa deze ook voor de Performance-editie opengezet. Eerder wisten we al hoeveel het toestel moet kosten; 699 euro wordt er gevraagd. Je kunt dan kiezen uit vier kleuren waaronder Rose Gold, Light Green, wit en zwart. De eerste exemplaren worden vermoedelijk vanaf eind juli geleverd. De X en XA worden iets eerder verwacht. De Sony Xperia X Performance moet vooral uitblinken in z'n camera-prestaties. Denk dan aan snelheid en scherpheid. Zo beschikt de hybride autofocus over voorspellende eigenschappen om ook bij bewegende onderwerpen scherpe beelden te krijgen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel