Sony Xperia X Performance vanaf nu in de voorverkoop


Sony begint deze week met het accepteren van pre-orders voor de Xperia X Performance. Het toestel mag worden gezien als het nieuwe vlaggenschip en directe opvolger van de Xperia Z-reeks.

Sony verraste vriend en vijand door eind februari tijdens het Mobile World Congress met de nieuwe X-serie te komen. Het meest krachtigste toestel daarvan was de X Performance. Deze lijkt qua specs best veel op de Xperia Z5 die tot voor kort nog als vlaggenschip werd betiteld. Niet lang na z'n aankondiging maakte Sony bekend dat de X-serie de Z-serie opvolgt. Er komt geen Z6 waarmee al onze aandacht uitgaat naar de Xperia X Performance. De pre-order daarvan is zojuist open gegaan.

Sony Xperia X Performance in het wit
De X Performance in het wit

Van de eveneens gezamenlijk aangekondigde Xperia X en Xperia XA ging de voorverkoop eerder al van start. Inmiddels heeft Sony Europa deze ook voor de Performance-editie opengezet. Eerder wisten we al hoeveel het toestel moet kosten; 699 euro wordt er gevraagd. Je kunt dan kiezen uit vier kleuren waaronder Rose Gold, Light Green, wit en zwart. De eerste exemplaren worden vermoedelijk vanaf eind juli geleverd. De X en XA worden iets eerder verwacht. De Sony Xperia X Performance moet vooral uitblinken in z'n camera-prestaties. Denk dan aan snelheid en scherpheid. Zo beschikt de hybride autofocus over voorspellende eigenschappen om ook bij bewegende onderwerpen scherpe beelden te krijgen.


Prijsvergelijker Sony Xperia X Performance

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia X Performance


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel