Mogelijk later alsnog Dark Mode in iOS 10


Veel van de geruchten voorafgaand aan het WWDC zijn niet uitgekomen. Eén daarvan ging over een donkere of zwarte modus voor iOS. De Apple TV kreeg hem uiteindelijk wel, voor iOS werd hij niet genoemd. Toch lijkt deze modus er aan te komen.

Bewijs voor een zogenaamde dark mode vonden mensen in de beta die Apple van iOS 10 vrijgaf. Sommige slimme ontwikkelaars kunnen die zelfs activeren, ondanks dat de omschakelknop lijkt te ontbreken. Mogelijk heeft Apple de speciale 'dark mode' nog niet aangekondigd omdat deze nog niet helemaal af is, maar het is ook mogelijk dat het nog een 'One More Thing' achter de hand wil houden voor als de iPhone 7 aangekondigd wordt.

iOS 10 dark mode

De dark mode werkt momenteel al voor sommige apps waaronder iMessage, Safari, iBooks en Alarmen. De modus zou vooral handig zijn voor in het donker waarbij iemand niet zoveel licht wil hebben. Energie zou de functie niet besparen, dat komt omdat Apple nog altijd met een IPS-scherm werkt. Hierbij wordt gewerkt met achtergrondverlichting en die gaat ook bij zwarte beelden gewoon aan. Pas wanneer Apple overstapt op een AMOLED-display zou het voordeel op gaan leveren. iPhones met zo'n scherm worden pas vanaf 2017 verwacht. iOS 10 komt pas in het najaar beschikbaar tegelijk met de lancering van de volgende iPhone. Mogelijk horen we dan meer.


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Silver
€ 286,00 € 286,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel