Google zet met Pixel vol de aanval in op Apple


Google heeft zojuist tijdens een bescheiden event haar nieuwe eigen flagship-telefoons aangekondigd; de Pixel en Pixel XL. Google heeft goed gekeken naar Apple en dat zien we niet alleen terug in sommige specificaties.

De Google Pixel en Pixel XL lijken ook erg op z'n grootste concurrent. Alleen de vingerafdruklezende homekop zit niet onder het scherm maar achterop. Tijdens de presentatie werd ook veelvuldig verwezen naar Apple's iPhone. Zo werd er trots gemeld dat er wel een koptelefoonaansluiting is maar er waren ook meer serieuze opties. Zo kun je onbeperkt foto's en video's opslaan in de hoogste kwaliteit.

Google Pixel uitvoeringen

De Google Pixel draait weliswaar Android Nougat maar het lijkt niet om een kale stock-versie te gaan. Zo is de launcher speciaal voor Pixel gemaakt en kent ronde iconen, ontbreekt een app-drawer-knop. Uniek is dat de Pixel en Pixel XL de eerste met Google Assistant is. Hiermee kun je dankzij spraak opdrachten uitvoeren en zoekopdrachten uitvoeren. Google heeft ook gedacht aan de power-users onder ons. Is de batterij eenmaal leeg dan is dankzij de snellaadtechniek slechts 15 minuten laden genoeg voor 7 uur batterijduur.

Beste telefooncamera ooit

Voor een Google-telefoon krijgt de Pixel een behoorlijk uitgebreide camera. De resolutie is weliswaar in vergelijking met de Nexus 5X en 6P hetzelfde gebleven, er is wel het nodige gewijzigd. Zo is er een f/2.0 lens en zijn de pixel 1,55 micron groot. Dit alles heeft erin geresulteerd dat de Pixel de hoogste DxOMark-score heeft ontvangen die ooit aan een mobiele telefoon is gegeven.

Google Pixel camera

Dat komt niet alleen door het toepassen van goede camera-hardware maar ook door het toepassen van software. Google heeft hard gesleuteld aan een algoritme die het beste uit de camera kan persen. Zo is er HDR+ die in haast onmogelijke lichtomstandigheden een goed belichte foto kan maken zonder blur en zonder veel ruis. Ook is er videostabilisatie aanwezig en behoort de tijd voor het schieten van een foto tot de kortste van de markt.

Daydream VR

De Google Pixel en Pixel XL zijn de eersten die geschikt zijn voor Google's VR-programma; Daydream. Om de telefoon te gebruiken voor VR-doeleinden is er een headset nodig die Google voor 79 dollar op de markt brengt. Hierin stop je het toestel en beiden configureren elkaar automatisch. Hiermee lijkt de Daydream wel wat op Samsung's Gear VR maar er is daarbij wel een controller die na gebruik in de headset opgeborgen kan worden.

Google Daydream View

De pre-order van de Google Pixel en Pixel XL begint vandaag in de VS en in enkele andere landen waaronder Duitsland. Het toestel moet los 649 dollar kosten. Uiteindelijk belandt het toestel in de Google Store in de uitvoeringen Quite Black, Very Silver en een gelimiteerde Really Blue.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel