Smart platinum 7 is Vodafone’s eerste VR-telefoon


Terwijl alle bedrijven nog volop experimenteren met virtual reality komt Vodafone doodleuk met een eigen VR-telefoon. De Smart platinum 7 is exclusief beschikbaar voor Vodafone-klanten voor een relatief zachte prijs.

De Vodafone Smart platinum 7 is een Android M-smartphone met groot 5,5 inch scherm. Om deze voor VR-doeleinden in te kunnen zetten is er gebruik gemaakt van een hoge resolutie 2K-scherm. Vodafone lijkt kosten nog moeite te hebben gespaard want er is gekozen voor een AMOLED-paneel dat bekend staat om z'n heldere kleuren en extreem hoge contrastwaarden. Om het toestel daadwerkelijk voor virtual reality te gebruiken is nog wel een 29,95 euro kostende headset nodig.

Vodafone Smart Platinum 7 zwart

De Smart platinum 7 krijgt een prijs mee van 399 euro wat gelet op z'n specificaties aan de lage kant is. Zo ondersteunt het toestel de snelle 4G+ variant, is er een 16 + 8 megapixel camera aanwezig en kan de 3.000 mAh grote batterij snel opgeladen worden. Het toestel is opgetrokken uit twee Gorilla Glass-glasplaten die door een metalen frame bij elkaar gehouden wordt. Het paneel achterop huisvest zelfs een vingerafdrukscanner om snel toegang te geven. Voorop zit juist een stereo speaker. De processor telt acht cores en heeft de beschikking over 3 GB aan werkgeheugen (RAM). Vodafone-klanten kunnen de Smart platinum 7 krijgen voor 399 euro of in combinatie met een maandelijks abonnement. De VR-headset kost nog eens 29,95 euro en is speciaal voor het toestel ontworpen. Apps voor VR-toepassingen zijn veelvuldig te vinden in de Play Store van Google Android.


Prijsvergelijker Vodafone Smart platinum 7

Toon alle aanbiedingen van de Vodafone Smart platinum 7


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel