HTC komt met Desire 10-reeks; Desire 10 Lifestyle en 10 Pro


HTC gooit het weer eens over een geheel eigen boeg. De midrange Desire 10 Pro en Lifestyle kennen premium eigenschappen, sterke camera's en een eigenzinnig uiterlijk. Hopelijk valt ditmaal de hoogte van het prijskaartje mee.

Wat meteen aan de Desire 10 Lifestyle en 10 Pro opvalt is het uiterlijk. Ditmaal zijn de antennebanden niet netjes weggewerkt of meegespoten in dezelfde kleur als de behuizing, nee ze zijn extra opvallend gemaakt. Het levert ze niet alleen een eigenzinnig karakter op maar het kan bovendien als elegant worden aangemerkt. Beiden delen niet alleen het uiterlijk, ook de eigenschappen komen grotendeels overeen met hier en daar wat uitzonderingen.

Beiden hebben een 5,5 inch scherm, draaien Android 6.0 Marshmallow en hebben 24-bits Hi-Res-geluid. Verschillen zijn er ook. De Pro heeft een hoger resolutie IPS-paneel van Full HD terwijl de Lifestyle het met HD moet doen. Ook verschillen beiden in processor; de Pro krijgt een MediaTek Helio P10 bestaande uit acht cores terwijl de Desire Lifestyle het moet doen met een minstens drie jaar oude Snapdragon 400. Voorop zit een 13 megapixel camera met achterop bij de Pro een 20 megapixel exemplaar en een 13 megapixel voor de Lifestyle. De selfiecamera is bovendien uitgerust met een modus om panorama-selfies van 150 graden te schieten. De Desire 10 Pro krijgt achterop bovendien nog een vingerafdrukscanner met binnenin een 3.000 mAh batterij. De Lifestyle moet het doen met 2.700 mAh maar dat wordt grotendeels goed gemaakt door de lagere hoeveelheid pixels die moeten worden aangestuurd.

Prijs Desire 10 Lifestyle

De Desire 10 Lifestyle moet nog in september uitkomen, de Desire 10 Pro wordt pas in november verwacht. Die laatste krijgt ook een iets hoger prijskaartje. Hoeveel is nog onduidelijk, HTC Nederland spreekt met geen woord over het toestel in haar persbericht. Of hij hiermee geen Nederlandse release krijgt is nog onduidelijk. De Desire 10 Lifestyle moet voor 349 euro uitkomen. Beschikbare kleur is Black Gold. Of de uitvoeringen White, Navy Blue en een lichtblauwe variant genaamd 'Valentine Lux' hier uiteindelijk ook komen is onbekend.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel