Vertraagde Samsung Galaxy S8 krijgt zelfde scherm, nieuwe homeknop


Er zijn enkele nieuwe geruchten binnen over de Galaxy S8; het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Werd eerder nog gesproken over een 4K-scherm vanwege VR-toepassingen, ditmaal houden de geruchten het bij hetzelfde Quad HD-scherm. Toch zijn er dingen nieuw.

Te denken de homeknop. Die verdwijnt mogelijk al blijft de werking wel min of meer gelijk. Mogelijk gaat Samsung over op een voorkant die uit één doorlopende glasplaat bestaat. De vingerafdrukscanner zou dan onder het beeldscherm verwerkt zitten. Tot nu toe paste Samsung altijd een fysieke homeknop toe op haar vlaggenschepen en het zou dan voor het eerst zijn dat het hier van af stapt. Er bestaat ook nog een mogelijkheid dat Samsung overgaat op een nieuw soort knop vergelijkbaar met de 3D Touch-techniek van Apple. Hierbij wordt een knop gesimuleerd door een klik-geluid te combineren met een feedback-trilling.

Qualcomm Sense ID
Vingerafdrukscanner S8 mogelijk in beeldscherm verwerkt

Mogelijk wordt de werking van de homeknop geïntegreerd met de nieuwe spraakbesturing Bixby. Het is ook mogelijk dat hiervoor een nieuwe knop in het leven geroepen wordt. Samsung heeft haar eigen spraakassistent al bevestigd waarmee het eindelijk een echt alternatief heeft voor Apple's Siri en Google's Assistant en Microsoft's Cortana. Gelijk blijft in ieder geval het hoge resolutie scherm. Eerder nog ging het gerucht dat Samsung overstapte op het veel hogere 4K waardoor een realistischer VR-ervaring ontstaat. Voor nu lijkt het er op dat Samsung dit plan in de ijskast zet. Telefoons met 4K-schermen zijn niet nieuw, denk aan de Xperia Z5 Premium, maar hun bestaansrecht moet nog bewezen worden. Echt vroeg komt de Galaxy S8 niet op de markt, volgens berichten van de Wall Street Journal moeten we nog tot april 2017 wachten voordat hij in de winkel ligt.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel