Zijn dit de specificaties van de HTC 11?


We hebben een dubieus lijstje binnen van wat de HTC 11 moet worden. Nu kan iedereen dat zomaar maken en publiceren dus we zijn extra voorzichtig. We raden je aan hetzelfde te doen, en tegelijk te smikkelen van deze "wishlist".

De HTC 10 was een redelijk gekke telefoon toen hij begin 2015 werd aangekondigd. Voor het eerst sinds jaren verdween de One-serienaam en qua uiterlijk deed hij wel erg sterk denken aan de One A9 die op zijn beurt weer ongelofelijk veel op de iPhone leek. Hoe zijn opvolger, de HTC 11, eruit komt te zien weten we nog niet. Al geeft dit lijstje wel wat hints weg. Zo spreekt het over een gebogen scherm vergelijkbaar als de Galaxy S7 edge van Samsung. Op de HTC 10 is het scherm nog zo plat als de gedachtengang van de Flat Earth Society.

HTC 11 specificaties

Ook wordt het scherm qua formaat iets groter; 5.5 in plaats van 5.2 inch. De schermresolutie blijft ongewijzigd op een hoge Quad HD, dat zijn 1.440 bij 2.560 pixels. De cameraresolutie blijft ook gelijk op 12 megapixel. Die aan de voorzijde gaat er wel op vooruit qua aantal pixels. Het 5 megapixel exemplaar lijkt ingeruild te worden voor een 8 megapixel grote sensor. Beide camera's behouden de optische beeldstabilisatie. Daarmee was de HTC 10 al vrij uniek. Door de iets grotere behuizing is er meteen ruimte voor een iets grotere batterij. Of zeg maar gerust een flink grotere batterij. Het gaat namelijk volgens deze geruchten niet om de huidige 3.000 maar om een 4.000 mAh groot exemplaar. Dat is voor hedendaagse maatstaven ongekend groot, vooral gelet op het schermformaat. Om het af te ronden is de behuizing ook nog eens IP67-gecertificeerd water- en stofdicht. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, en dan is het vaak ook zo. We wachten de officiële lancering en definitieve specs daarom nog even af.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel