Gerucht: Voorlopig geen opvolger Apple iPhone SE


Apple lijkt voor 2017 niet van plan te zijn om met een opvolger van de populaire iPhone SE te komen. Reden? Het toestel is te populair én te goedkoop. Het wil klanten hierdoor liever laten kiezen voor de duurdere iPhone-modellen.

Deze voorspelling is afkomstig van Ming-Chi Kuo die het vanwege zijn connecties met Apple's toeleveranciers wel vaker bij het juiste einde heeft. Apple bracht de iPhone SE juist uit nieuw klein 4 inch model uit met moderne hardware voor een in Apple-begrippen schappelijke prijs. Niet iedereen was gecharmeerd van de grotere iPhones en de SE bood hiermee een goed alternatief. Dat succes is Apple ook niet onopgemerkt voorbijgegaan, de verkopen van de iPhone SE gingen ten koste van de grotere en duurdere iPhones. En dat zal het in 2017 dus niet opnieuw laten gebeuren.

Gaming op de iPhone SE
De iPhone SE is Apple te goedkoop

Door het niet uitbrengen van een opvolger lijkt het er voor de eerste helft van 2017 niet bepaald goed uit te zien voor Apple, met name in Azië. De iPhone 7 en grotere 7 Plus zijn bepaald niet goedkoop en veel vooral Chinese merken maken voor veel lagere prijzen ook kwalitatief goede producten. Om die lagere opbrengsten goed te maken zet Apple haar toeleveranciers nu onder druk. Zij mogen minder vragen voor hun producten zodat Apple haar winstmarges kan behouden. Toeleveranciers die hier niet aan willen voldoen worden mogelijk aan de kant gezet. Dit alles is echter een opmaak naar de lancering van de iPhone 7s of hoe het model ook gaat heten. De 10e iPhone móet een succes worden en het jaar gaan redden. Liefhebbers van high-end 4 inch telefoons hebben hier niets meer te zoeken.

(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone SE
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Space Grey
€ 259,00 € 259,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone SE


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel