Gerucht: Samsung Galaxy S8 krijgt vingerafdrukscanner achterop


Samsung breekt mogelijk met het ontwerp wat ze al sinds 2010 voeren. De Galaxy S8 krijgt volgens de laatste geruchten namelijk geen fysieke knop voorop. Als gevolg hiervan ziet het zich genoodzaakt de vingerafdrukscanner naar de achterkant te verplaatsen.

Samsung past sinds de Galaxy S5 een vingerafdrukscanner in haar homeknop toe. Door de jaren heen werd deze ook steeds beter, sneller en accurater. Dat ondanks de homeknop niet bepaald groot qua oppervlakte is. Voor de Galaxy S8 ging het geruchtencircuit er vanuit dat Samsung zou kiezen voor een beeldscherm waarin de vingerafdrukscanner geïntegreerd is. Nu lijken enkele bronnen overtuigd van het feit dat Samsung kiest voor een verplaatsing van de scanner.

Samsung vingerafdrukscanner
Voortaan ook bij Samsung de vingerafdrukscanner achterop?

Volgens ons paste Samsung nooit eerder een vingerafdrukscanner toe aan de achterzijde. Deze nieuwe locatie belet mensen hem te gebruiken wanneer het toestel plat op tafel ligt. Overigens gebruiken veel fabrikanten waaronder Huawei, LG en zelfs Google de achterkant al langer om de vingerafdrukscanner te plaatsen. Een mogelijke reden voor Samsung om voor de achterkant te kiezen is dat ze hiervoor geen extra inkopen hoeven te doen bij Qualcomm. Zij maken de techniek waarbij de scanner achter het glas van het beeldscherm geplaatst kan worden. Los van het nieuws over de verhuizing van de vingerafdruklezer is er nieuws over een nieuwe functie. Zo krijgt de S8 mogelijk dezelfde irisscanner als de Note 7. Deze nieuwe vorm van identificatie introduceerde het met de geflopte phablet en kan een aanvulling zijn op de vingerafdrukscanner en een pincode. Als een verrassing komt deze functie niet, hij kreeg tijdens de introductie van de Note 7 al redelijk veel 'air-time'. Samsung vindt iris-herkenning dus belangrijk en dat zullen we merken.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 720,58 € 720,58   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel