Render toont mogelijke opvolger Sony Xperia XA


Er is een render verschenen van een Xperia-telefoon die Sony mogelijk in 2017 wil aankondigen. Het zou volgens insiders gaan om de opvolger van de Xperia XA die destijds opzien baarde vanwege z'n dunne schermranden.

Of deze hier getoonde Xperia ook dunne schermranden krijgt is nog maar afwachten, we kunnen het niet afleiden van de render. Het scherm moet volgens vroege berichten wel een eveneens 5 inch groot scherm meekrijgen. Op de Xperia XA paste Sony nog een HD-resolutie toe, of dat zo blijft zal in 2017 blijken. Andere dingen die we aan de plaatjes kunnen afleiden is dat het toestel niet over een vingerafdrukscanner beschikt. De powerknop is daarvoor te klein. Sony past haar vingerafdrukherkenning toe in deze powerknop.

Sony Xperia XA 2 render

We zien verder een audiojack, een fysieke cameratoets en een USB-C aansluiting. Qua afmetingen verandert er verder weinig. Uit de bijbehorende animatie die door Slashleaks geplaatst is lijkt het erop dat Sony ervoor gekozen heeft om de achterkant van glas te maken. Als een grote verrassing komt dat niet; Sony gebruikt dit ontwerp wat een afgeleide lijkt van de OmniBalance-ontwerpstijl al langer voor haar Xperia-telefoons. Als mogelijke lanceerdatum van deze nog onbekende Xperia gokken wij op het Mobile World Congress wat in februari 2017 plaatsvindt in Barcelona. Daar werd dan precies een jaar geleden de Sony Xperia XA aangekondigd die hij mag opvolgen. Pin ons er alleen niet op vast.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel