“HTC 11 krijgt randloos scherm en stevige specs”


Ook HTC zou voor haar volgend vlaggenschip kiezen voor een beeldscherm dat tot aan de rand loopt en daardoor nauwelijks een schermrand kent. Ook de overige specificaties zouden zeer high-end zijn, maar dat geldt mogelijk ook voor de prijs.

HTC dingt al een tijdje niet echt meer mee voor de hoofdprijs maar nog altijd brengt het wel een high-end vlaggenschip uit. Die is vaak net iets te duur en kan net iets minder dan de rest waardoor hij het ook weer net wat minder goed doet bij consumenten. Voor de opvolger van de HTC 10 heeft het bedrijf een randloos scherm in gedachten van 5,5 inch groot, met Quad HD-resolutie met een Snapdragon 835, 8 GB aan werkgeheugen en een flinke 3.700 mAh grote batterij. Of het hiermee weer in de belangstelling kan komen bij consumenten moet nog maar blijken.

HTC 11
Een render van hoe de HTC 11 er uit zou kunnen zien

Ook rijst de vraag of je hier in de praktijk wat aan hebt. Het hebben van 8 GB aan werkgeheugen klinkt leuk maar is het toestel bijvoorbeeld ook sneller? Kun je er meer mee? En een grote batterij is altijd handig om te hebben maar als de onderliggende software niet energiezuinig is dan heb je er ook weinig aan. Genoeg vraagtekens en dus genoeg aanleiding om voorzichtig te zijn met optimisme. Andere specificaties zijn 256 GB aan opslaggeheugen, wat ons eerlijk gezegd wat veel in de oren klinkt, een dubbele 12 megapixel camera op de achterzijde en een 8 megapixel exemplaar voorop. De HTC 11 moet standaard uitkomen met Android 7 Nougat met daarbovenop HTC's eigen Sense-schil. De geruchten spreken over Sense 8.0 maar ook de huidige HTC 10 draait die versie en we kunnen ons lastig voorstellen dat HTC komend jaar niet met wat nieuws komt. Prijzen worden door de bron geschat op tenminste 650 euro. De HTC 10 kostte vlak na het uitkomen nog 100 euro meer.

(via)


Prijsvergelijker HTC 10

Toon alle aanbiedingen van de HTC 10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel