Wederom beeldmateriaal van onofficiële BlackBerry DTEK70


BlackBerry kondigt samen met hofleverancier TCL komende CES een nieuw toestel aan met volledig toetsenbord. Dat durven we na al dit uitgelekte beeldmateriaal wel te zeggen. Vandaag nieuw materiaal van de vermeende DTEK70.

De DTEK70 lijkt ondanks z'n volledig toetsenbord niet een opvolger te worden van de Priv. Het toetsenbord zit vast onder het beeldscherm, het gaat hier dus niet om een uitschuifbaar exemplaar. Ook z'n specificaties zijn niet zo high-end als destijds met de BlackBerry Priv. Zo kent het scherm een Full HD-resolutie en is de keuze voor de processor gevallen op de Snapdragon 625 van Qualcomm. Dat is een degelijk mid-range exemplaar. Alles is nog niet 100% zeker, daarvoor moeten BlackBerry en TCL het toestel nog even voor aankondigen.

BlackBerry DTEK70 Mercury

Erg lang laat dat niet meer op zich wachten. TCL, die voor BlackBerry de toestelfabricage op zich neemt, stuurt al dagenlang video's de wereld in van het model met de hashtag #CES2016. De presentatie van TCL staat vandaag om 20:00 onze tijd gepland. Mogelijk krijgen we dan meer te horen over z'n functies, al verwachten we niet veel verschillen met de reeds aangekondigde DTEK50 en 60. Een nieuwe BlackBerry met volledig toetsenbord komt enigszins als verrassing; het merk kondigde aan niet meer haar eigen telefoons te zullen maken. OEM-fabrikanten maken al langer geen modellen meer met toetsenbord. Het lijkt er daarom op dat dit voorlopig de laatste BlackBerry is met haar iconisch toetsenbord.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel