Voor het eerst echte foto Samsung Galaxy S8 verschenen


Het is Evan Blass van @evleaks wederom gelukt; hij heeft afbeeldingen op de kop getikt van een nog niet aangekondigde telefoon. Ditmaal niet zomaar een telefoon, het gaat om de Galaxy S8 van Samsung. Het vlaggenschip voor 2017.

Evan plaatst de kiekjes ditmaal niet op z'n eigen Twitter, hij gunt de eer aan z'n werkgever Venture Beat. En alhoewel we een herkenbaar toestel zien, die bovendien grotendeels overeenkomt met eerdere informatie, zien we wel degelijk enkele nieuwe zaken. Zo krijgen we eindelijk een goed overzicht van de achterzijde van de S8. Dat was voorheen nog niet echt bekend.

Samsung Galaxy S8
Eindelijk een echte foto van de Samsung S8

Samsung lijkt te kiezen voor een nogal onorthodoxe indeling. Helemaal gecentreerd zit de cameramodule met daar links van de flitser, laser autofocus en hartslagsensor. Rechts van de module zit wat lijkt op de vingerafdrukscanner. Deze is voor sommige begrippen wat klein maar is feitelijk niet veel kleiner dan de huidige op de S7. Het toestel op de foto staat niet aan dus we krijgen geen duidelijk beeld van het groot het beeldscherm is in verhouding tot de rest van de behuizing. Eerdere geruchten spraken al dat die enorm is. Vrijwel de gehele voorzijde bestaat uit scherm. Verder lijkt de achterzijde op een kopie van de voorzijde, iets wat Samsung ook al bij de Note 7 deed. Qua metalen frame lijkt er dit jaar gekozen te zijn voor een iets meer glimmende afwerking. Ook het ontbreken van het Samsung-logo voorop valt op.

Twee formaten; 5.8 en 6.2 inch

De bron doet verder een duit in het zakje als het gaat om specificaties. Zo komen er twee uitvoeringen die dit jaar groter uitvallen omdat de Note-variant is weggevallen. Blass gokt op 5,8 inch en 6,2 inch. Dat klinkt immens maar zou vanwege de hoge screen-to-body-ratio compacter uit kunnen vallen dan in eerste instantie gedacht. Groter betekent ook meteen meer ruimte voor een grotere batterij. In de 5,8 inch versie zou een 3.000 mAh batterij komen terwijl in de 6,2 inch S8 een 3.500 mAh exemplaar komt. Niet onaardig maar wel kleiner dan in de huidige modellen. Dat wordt gedeeltelijk gecompenseerd door het toepassen van de zuiniger Snapdragon 835-processor. Die zou een energiebesparing van 20% moeten opleveren ten opzichte van de Snapdragon 820 van afgelopen jaar. De Samsung S8 komt niet in iedere markt uit met een SD835, sommige markten krijgen een vrijwel gelijkwaardige Exynos-processor.

Desktop

Op cameragebied zouden er vrij weinig veranderingen te bespeuren zijn, nog altijd is daar een 12 megapixel Dual Pixel-camera met f/1.7 lens. Met nieuwe software zou de camera wel in staat moeten zijn om objecten te herkennen. Zo kan tekst bijvoorbeeld gelezen worden. Wel veranderingen bij de selfiecamera; daar gaat de resolutie omhoog van 5 naar 8 megapixel. Eén van de speerpunten van de Galaxy S8 zal echter de desktop-mogelijkheden worden. Iets wat Samsung DeX heet stelt de gebruiker in staat om met een HDMI-dock de telefoon aan een scherm, toetsenbord en muis te koppelen. Welke mogelijkheden dit biedt zal 29 maart blijken wanneer Samsung het toestel tijdens een Unpacked Event aankondigt. Dat is althans de schatting. Verwacht wel meer te betalen voor het toestel; het kleinste instapmodel kost vermoedelijk 799 euro, het grotere 6,2 inch model moet 899 euro kosten.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Pink Refurbished
€ 229,00 € 229,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel