Benchmarks Samsung Galaxy S8 zijn binnen


In de database van Geekbench zijn benchmarks verschenen van de nog uit te komen Galaxy S8; het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Alhoewel benchmark-scores an sich niet zoveel vertellen kunnen we ze wel tegen die van de S7 vergelijken.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat we nooit zoveel waarde hechten aan benchmarks, er is namelijk geen 1-op-1 vertaling te maken naar real life resultaten. Een toestel kan nog steeds traag aanvoelen omdat er veel bloatware is, omdat de software bugs bevat of omdat onnodige animaties een en ander traag maken. Om maar een voorbeeld te geven. Wel kunnen we de resultaten van de S8 vergelijken met de Galaxy S7. Die kennen we inmiddels vanuit de praktijk en dan kunnen we de benchmarks mogelijk beter duiden.

Samsung Galaxy S8 G955 benchmarks
Klik op de bronlink onderaan dit artikel voor alle scores

Allereerst; er zijn twee scores te vinden. Dat komt omdat Samsung bij de Galaxy S8 gebruikmaakt van zowel de Snapdragon 835 van Qualcomm als de eigen Exynos 8895. Samsung's eigen mobiele processor scoort licht beter dan Qualcomm's exemplaar; 6375 tegen 6084. Ook op gebied van single core doet de Exynos het iets beter; 1978 tegen 1929. Goed nieuws; Samsung zal hier hoogstwaarschijnlijk de variant met de eigen Exynos-chip verkopen. Of je daar in de praktijk echt wat van merkt valt nog maar te bezien, dergelijk kleine verschillen merk je veelal niet. In vergelijking met de S7 scoort de S8 een stuk beter, maar dan voor de multi-core test. De verschillen op single-core zijn niet zo groot. Daarmee durven we voorzichtig te concluderen dat de S8 in dagelijks gebruik nauwelijks sneller aan zal voelen. De extra rekenkracht zal alleen in specifieke gevallen ingezet worden. Denk bij VR-doeleinden en de de camera-app waar vermoedelijk video met 1000 frames per seconde ondersteund wordt.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Pink Refurbished
€ 249,00 € 249,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel