Dit is de afbeelding van de Samsung Galaxy S8 waarop je gewacht hebt


Met die woorden plaatste de beruchte telefoonlekker @evleaks op zijn tijdlijn de ogenschijnlijk officiële statieportret van de Samsung Galaxy S8. Alle eerdere geruchten worden hiermee in één klap bevestigd.

We zien een Samsung-telefoon met gigantisch scherm. Niet alleen dat, vrijwel de gehele voorzijde, met uitzondering van een kleine strook boven en onder, bestaat uit scherm. Niet alleen komt onderstaande afbeelding overeen met de silhouette die note bene Samsung zelf gebruikt heeft in de aankondiging, ook eerder opgedoken geruchten/foto's en video's bevestigen deze nieuwe informatie. Misschien nog wel belangrijker; Samsung breekt met de S8 met vorige jaren en voorgaande modellen.

Samsung Galaxy S8

Je kunt namelijk in alle redelijkheid de Samsung S8 geen evolutionaire opvolger van de S7 noemen. Dit is meer een revolutie. Weliswaar eentje die door LG in gang gezet is met de G6, en eerder nog door Xiaomi met de Mi Mix, maar 2017 zal het jaar worden van borderless smartphones. Samsung heeft hiervoor redelijk wat concessies moeten doen. Zo is de S8 het eerste Galaxy S-flagship zonder fysieke homeknop voorop. Er is daarom ook geen ruimte voorop voor een vingerafdrukscanner, iets wat sinds de Galaxy S5 juist een gegeven was. Voortaan zit die achterop wat vooral voor de doorgewinterde Samsung-fanaat even wennen zal zijn.

Aankondiging strategisch gekozen

Samsung heeft al bekend gemaakt wanneer het de Samsung Galaxy S8 gaat aankondigen. Die datum is ook te lezen op de render; woensdag 29 maart. Plaats van aankondiging? New York City. Samsung heeft de stad die nooit slaapt al eerder gebruikt om flagships aan te kondigen. De VS is de thuisplaats van aartsrivaal Apple en onderling delen beide graag steken uit. Bovendien is vooral in de VS het vertrouwen in het Samsung-merk gedaald na het fiasco met de in brand vliegende Note 7's. Het heeft daar dus wat goed te maken. Laten we hopen dat ze tegen die tijd nog wat nieuws te melden hebben, in dit tempo blijft er weinig geheim.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel