Nog onaangekondigde BlackBerry-telefoon duikt op


Er zijn foto's opgedoken van een nog onaangekondige BlackBerry. Voordat we boze mailtjes van persbureau's krijgen; het gaat om een model dat niet door BlackBerry zelf gemaakt wordt maar alleen onder BlackBerry-naam op de markt komt.

De laatste BlackBerry-telefoon die uitkwam was de KEYone met volledig toetsenbord. Dit model lijkt alleen over een aanraakscherm te beschikken en volgt daarmee een meer traditioneel ontwerp. BlackBerry kondigde onlangs aan niet zelf meer telefoons te maken dus dan kan de komst van een nieuw model vreemd overkomen. Toch worden er voor 2017 nog tenminste 3 nieuwe modellen verwacht.

BlackBerry BBC100-1

De laatste BlackBerry-telefoons werden nog door TCL gemaakt, dit model wijkt qua uiterlijk daar sterk vanaf. Dat is misschien ook niet zo gek want de geruchten spreken over een geheel nieuwe fabrikant; PT BB Merah Putih. Dat Indonesische bedrijf beschikt net als TCL over een licentie om BlackBerry-telefoons te mogen maken. Vooral in Indonesië beschikt BlackBerry nog over een noemenswaardig klantenbestand. Daar werd onlangs de BBC100-1 (ook wel Aurora) door de instanties goedgekeurd voor de markt. Het gaat om een 5,5 inch toestel met HD-scherm, Snapdragon 430-processor, 3.000 mAh batterij en met Dual SIM-ondersteuning. Ons lijkt het toestel op de foto niet zo groot maar dat kan bedrog zijn. We wachten een mogelijke aankondiging af maar we gaan er niet vanuit dat deze hier uiteindelijk verkrijgbaar zal zijn.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel