Volgende Apple iPhone krijgt eindelijk snelladen


Tegenwoordig kun je bij veel mobiele telefoons met een lege batterij en slechts 15 minuten aan de lader de rest van de dag afmaken. Niet bij Apple. Daar kun je iPhones nog steeds niet snel opladen. Daar komt straks mogelijk eindelijk verandering in.

Snellaadtechnieken zoals Quick Charge bestaan al sinds 2013, toen Apple de iPhone 5s uitbracht. Toch moeten we tot de iPhone 7s, 4 generaties later, wachten totdat een soortgelijke snellaadtechniek de iGadget bereikt. Apple heeft er simpelweg nooit een probleem van gemaakt, klanten gingen hier in mee. Toch is het handig, vooral als je halverwege de dag even wilt bijtanken. Apple overweegt vanaf 2017 de snellaadtechniek die onderdeel van de USB Type-C specificatie is toe te voegen.

iPhone snelladen
Beter laat dan nooit; snelladen voor de iPhone

Nu gebruikt Apple alweer sinds enige tijd de eigen Lightning-kabeltjes. Dat zal waarschijnlijk niet veranderen. Wel de uiteinde van die Lightning-kabels die nu nog in USB Type A eindigen. Dat gaat hoogstwaarschijnlijk veranderen in USB Type-C. Hierdoor kunnen toekomstige iPhones gebruikmaken van Type-C Power Delivery waardoor de batterij sneller opgeladen is. De jubileum iPhone 8 met gebogen scherm krijgt daarbovenop nog een apart gevormde 2-cell batterijmodule waardoor hij extra snel opgeladen kan worden. Gebruikers die nu al snel(ler) hun iPhone willen opladen kunnen gebruikmaken van de iPad-oplader al raadt Apple dat af in de zin van dat het aanraad altijd de meegeleverde adapter te gebruiken.

(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Silver
€ 286,00 € 286,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel