Hardware-baas Google: high-end Pixel 2 komt dit jaar


Volgens Rick Osterloh, de Senior Vice President Hardware bij Google, komt het bedrijf nog dit jaar met een opvolger voor de Pixel en mogelijk ook de Pixel XL. De Google Pixel 2 blijft bovendien een premium telefoon.

Rick Osterloh deed z'n uitspraken in een interview met AndroidPit. Volgens Osterloh, die in 2016 de overstap van Motorola naar Google maakte, volgt Google het jaarlijkse updateschema die in de industrie gebruikelijk is. Daarmee lijkt de opvolger van de Google Pixel in ieder geval dit jaar uit te komen. Het concept blijft hetzelfde; een high-end premium telefoon. Voorlopig geen goedkope instap Pixels dus.

Google Pixels
Pixels, allemaal Pixels

Google behaalde opvallend een redelijk succes met haar Pixel-lijn. We schrijven opmerkelijk omdat Google relatief laat is met een eigen smartphonelijn en omdat de Pixel niet overal in de wereld verkocht wordt. Zo is het toestel nog steeds niet officieel in Nederland uitgebracht, al is hij wel via import hier verkrijgbaar. De Pixel en Pixel XL werden in oktober van 2016 aangekondigd dus we gaan er vanuit dat ergens rond oktober een opvolger zich zal aandienen. Eerder ging al het gerucht dat die in ieder geval een waterdichte behuizing krijgt. Google werkt verder aan een eigen mobiele processor. Toch lijkt het niet aannemelijk dat Google die op tijd klaarheeft, al laten we ons graag verrassen natuurlijk!


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel