WSJ: Jubileum iPhone krijg gebogen OLED-scherm en USB-C


Apple zal tijdens de tiende verjaardag van de iPhone een speciaal model onthullen met gebogen OLED-scherm en een USB Type-C poort. Ook komen er twee 'reguliere' iPhones met LCD-schermen, zo meldt het goed ingelichte The Wall Street Journal

Er werd al langer rekening gehouden met een OLED iPhone maar nu ook The Wall Street Journal het zegt zijn we eerder geneigd het te geloven. Zij beschikken veelal over goed ingelichte bronnen bij Apple. Bovendien is gebleken uit het verleden dat Apple bewust informatie lekt naar de zakenkrant. Alle reden dus om goed op te letten. Een iPhone met gebogen OLED-scherm zou zeker iets nieuws zijn, het is niets nieuws voor de telecommarkt. Immers, Samsung brengt al jarenlang dergelijke telefoons uit. En ook anderen waaronder zelfs BlackBerry hebben al wel eens een gebogen OLED-telefoon uitgebracht.

iPhone X concept
Een artist impression van de iPhone 10th Anniversary Edition

Naast een OLED-scherm krijgt deze jubileum iPhone, het is namelijk de 10e verjaardag van het hebbeding, een nieuw type connector. Opmerkelijk want Apple oogstte eerder nog flinke kritiek door van van 30-pins naar Lightning te gaan. Analisten sluiten niet uit dat Apple juist gebruik maakt van een Lightning-connector die eindigt in een USB Type-C aansluiting. Die zou dan vervolgens in de adapter gaan. We kunnen op dit moment nog niets uitsluiten, een introductie wordt pas eind 2017 verwacht. Heb je nog voldoende tijd om te sparen want dit model gaat mogelijk als eerste iPhone meer dan 1000 euro kosten. Je hebt ook voldoende tijd om te wennen aan het idee dat er geen homeknop meer is. Die zal mogelijk vervangen worden door een zogenaamde Function Area.

Ook reguliere opvolgers

Naast de speciale jubileum iPhone zal Apple ook gewoon opvolgers uitbrengen van de iPhone 7 en 7 Plus. Dat zullen meer traditionele iPhones zijn met LCD-schermen en de bekende vormgeving. Of ook deze modellen met USB-C worden uitgerust is afwachten. Apple zet momenteel wel vol in op de nieuwe poort. Zo heeft het haar laptop-reeks alleen maar met USB-C uitgerust. Het zou wel zo consequent zijn om dit ook voor de telefoons te doen.


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
Ben abonnement € 19,50 € 0,00 200 1 GB 4G+ Bekijk
hollandsnieuwe abonnement € 21,50 € 0,00 2500 2,5 GB   Bekijk
T-Mobile abonnement € 24,50 € 0,00 120 5 GB   Bekijk
Vodafone abonnement € 24,50 € 0,00 150 1,5 GB   Bekijk
Lebara abonnement € 15,00 € 263,00 150 7 GB 4G Bekijk
Simyo abonnement € 17,00 € 263,00 200 15 GB   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel