Volgende Apple iPhone mogelijk van roestvrij staal

Materiaalkeuze mogelijk verwijzing naar 10-jarig ‘stalen’ jubileum


Apple gaat komende iPhone wederom experimenteren met nieuwe materialen. Zagen we eerder al aluminium, glas en plastic voorbijkomen, straks kunnen we mogelijk ook kiezen uit een roestvrij stalen iPhone.

Roestvrij staal is een wat ongebruikelijke keuze voor telefoons. In tegenstelling tot wat z'n naam doet vermoeden kan het namelijk wel degelijk roesten, vooral na beschadigingen in de bovenste laag. Daar zal Apple waarschijnlijk wel iets op gevonden hebben nu de iPhone waterbestendig is. Ondanks dat het een ongebruikelijke materiaalkeuze voor telefoons is, is het niet voor het eerst dat telefoonfabrikanten ermee werken. Zo maakte Samsung al eens de SoulB. Toch was het Nokia die het vaakst met roestvrij staal werkte, we vinden het onder andere in de Nokia 6700 Classic, 8800, 6600 Slide en 6303i Classic. Om maar een paar te noemen. In het duurdere segment zien we ook Vertu werken met RVS.

iPhone 4S roestvrij staal
Ook de rand om de iPhone 4S was van roestvrij staal

Toch zal de volgende iPhone niet volledig van metaal zijn, het gaat naar verluidt alleen om het frame. De achterkant zou heel goed van glas gemaakt kunnen zijn. Of alle drie uitvoeringen hiervan gemaakt zijn is nog onbekend. Naast een reguliere iPhone en een grotere Plus-versie komt er vermoedelijk ook een derde, gebogen variant. Of roestvrij staal makkelijk krast kunnen we makkelijk achterhalen. Apple maakte het frame van de iPhone 4S al eens van dit materiaal. Daar hadden we destijds geen klachten over dus we vermoeden dat het wel goed komt. Ook de huidige uitvoeringen krassen niet bijzonder snel, al geldt dat niet voor de gitzwarte Glossy Black-uitvoering. Die zul je toch echt in een hoesje moeten bewaren wil je die perfecte staat houden. Heb je onverhoopt toch beschadigingen aan je iPhone opgelopen dan kun je terecht bij de vele iPhone 7 reparatie diensten waaronder bijvoorbeeld Jorphone. Zij kunnen naast een scherm of batterij vervangen ook waterschade repareren mocht dat nodig zijn.


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Galaxus
32 GB Black
€ 129,00 € 129,00   Bekijk
bol.com Partner
32 GB Silver
€ 286,00 € 286,00   Bekijk
bol.com Partner
128 GB Black Licht gebruikt
€ 381,36 € 381,36   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel