Aankomende HTC U Ultra krijgt bedienbaar second screen


Voor donderdag 12 januari staat de lancering van de U-serie van HTC gepland. Plaatjes van één van die toestellen, de U Ultra, zijn nu al binnen en tonen een tweede scherm boven het hoofdscherm. Een herkenbare optie.

Het was namelijk LG die iets soortgelijks introduceerde met de V10. Ook diens opvolger en de X screen kregen zo'n secundair scherm dat snelkoppelingen toonde, berichten wanneer het hoofdscherm uit was en bedieningsknoppen voor draaiende apps. Een handig en vernuftig idee maar echt aangeslagen is het niet bij het grote publiek. En HTC zou HTC niet zijn als ze het dan een goed idee lijkt om precies hetzelfde te gaan doen. Tenminste, daar lijkt het getuige onderstaande foto sterk op.

HTC U Ultra met secundair scherm
HTC U Ultra met zogenaamd ticker scherm

We zien een tweede scherm boven het hoofdscherm dat niet over de gehele breedte is doorgetrokken. Links in de hoek zien we namelijk nog de selfiecamera. We zien wat lijken op snelkoppelingen dus we vermoeden niet dat HTC wat anders, meer spectaculairs, bedacht heeft voor dit tweede scherm. Andere specificaties zijn een groot scherm (waarschijnlijk tegen de 6 inch), een Snapdragon 821-processor met Android Nougat en 4 GB aan werkgeheugen. HTC zou mogelijk gebruikmaken van dezelfde 12 megapixel camera als de Google Pixel en Pixel XL maar met wat kleine aanpassingen. Welke dat zijn zal snel duidelijk worden, de lancering van het toestel staat gepland voor donderdag 12 januari om 09:00 onze tijd.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel